Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κείμενα στην οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας

Κείμενα στην οικονομική της άμυνας και της ασφάλειαςΝίκος Κ. Κυριαζής, Ε. Μ. Οικονόμου, κ.ά.

επιμέλεια: Ηλίας Κεβόρκ, Χρήστος Κόλλιας

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, 2018
585 σελ.
ISBN 978-960-9439-57-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]

Σύμφωνα με τον Adam Smith στον "Πλούτο των Εθνών" (1776), τα δύο βασικά καθήκοντα του ηγεμόνα -του κράτους- είναι η προστασία της κοινωνίας αφενός από εξωτερικές απειλές, αφετέρου από την αδικία με τη θέσπιση θεσμών απονομής δικαιοσύνης. Ουσιαστικά ο Adam Smith αναφέρεται στις δύο διαστάσεις της εθνικής ασφάλειας: την εσωτερική και την εξωτερική. Η εθνική ασφάλεια και άμυνα είναι το τυπικό παράδειγμα ενός δημόσιου αγαθού, στην παραγωγή του οποίου οι χώρες επενδύουν οικονομικούς πόρους και τμήμα του εθνικού εισοδήματός τους. Η οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας εισάγει και χρησιμοποιεί τα αναλυτικά και μεθοδολογικά εργαλεία της οικονομικής και διοικητικής επιστήμης στη μελέτη και ανάλυση του συγκεκριμένου τομέα.

Τα κεφάλαια του συλλογικού τόμου καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων της άμυνας και της ασφάλειας, προσφέροντας στον αναγνώστη μια σφαιρική εικόνα του συγκεκριμένου κλάδου της οικονομικής επιστήμης.

Οι συγγραφείς πραγματεύονται θέματα, όπως τη σχέση της οικονομίας και του πολέμου, το κόστος των ενόπλων συγκρούσεων, τα οικονομικά του πολέμου και οι εξοπλιστικοί ανταγωνισμοί, θέματα εφοδιαστικής στην άμυνα και διοίκησης προμηθειών, το έγκλημα και το σωφρονιστικό σύστημα, τρομοκρατία και αγορές, πληροφόρηση και ασφάλεια, αξιολόγηση συστημάτων συντήρησης υλικού. Απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και σε όσους σταδιοδρομούν επαγγελματικά στον τομέα της εθνικής άμυνας και την ασφάλειας.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)