Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Βενιζέλος ενδημικό σύμβολο ψυχοπάθειας και υποτέλειας. Χρηστουλάκης Χρήστος

Βενιζέλος ενδημικό σύμβολο ψυχοπάθειας και υποτέλειας. Χρηστουλάκης ΧρήστοςΧαράλαμπος Ν. Παπαλουκάς

Παπαλουκάς Χαράλαμπος, 2019
320 σελ.
ISBN 978-618-5282-35-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 54,17

Η σημασία αυτής της εργασίας η οποία ουσιαστικά στηρίζεται σε έγγραφα, στον τύπο και βιβλία της εποχής στην οποία αναφέρεται, είναι μείζονος σημασίας, δια τους νέους κυρίως, με την επαναφορά της Ιστορικής Μνήμης η οποία ως διαχρονικά εκ Παιδείας αλλοιωμένη δημιουργεί θέμα κατανόησης της πραγματικότητας.

Θα ήταν άστοχο να θεωρηθεί ότι γίνεται προσπάθεια επίλυσης των αντιθέσεων είτε η υποστήριξη ενός εκ των δύο πόλων του υποτιθέμενου πολιτισμού ο οποίος έχει ως βάση κάποια "εθνική" αντίληψη η οποία στηρίζεται ακριβώς στην αντίθεση.

Ουσιαστικά η ανάπτυξη της αντίθεσης ως προέκταση του διχασμού αποτελεί την πλέον καλύτερη μέθοδο επικυριαρχίας και αναπαραγωγής της διαφθοράς. Ακριβώς έως σήμερα το πολιτικό σύστημα βασίζει το πολιτικό λόγο στην αντίθεση Σωτηρίας και Χαότητας συντηρώντας ένα κράτος το οποίο πέρα από το φαύλο, ως σαθρό δεν μπορεί να θεωρηθεί Χριστιανικό ή Εθνικό. Αναλύοντας τις αντιθέσεις είναι ορατό ότι μέσα από αυτές ανακύπτουν πρόσωπα τα οποία αργά ή γρήγορα, παρά την όποια αχρεία και εγκληματική τους δράση, μέσω της Παιδείας επιβάλλεται η αποδοχή τους και γίνονται εθνικά σύμβολα.

Η κατάντια στο κράτος και στον λαό οφείλεται ακριβώς στην αδυναμία κρίσης για το τι είναι εθνικό και χριστιανικό και η βδελυρή κατάσταση θεωρείται αναγκαία εθνικής επιβίωσης....

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)