Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι Κούρδοι, όπως τους έζησα

Οι Κούρδοι, όπως τους έζησαΜάρκος Κομνηνάκης

Δρόμων, 2019
130 σελ.
ISBN 978-960-694-384-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 12,72

"Οι Κούρδοι, όπως τους έζησα" δεν είναι ένα βιβλίο ιστορίας! Ο αναγνώστης έχει την ευχέρεια να βρει πληροφορίες για την ιστορία και τη γεωπολιτική θέση του Ιρακινού Κουρδιστάν στο διαδίκτυο!
Το παρόν βιβλίο αφορά την κουλτούρα του λαού των Κούρδων όπως τη βίωσε ο συγγραφέας τα τελευταία χρόνια με την ιδιότητα του εκπαιδευτή και εκπαιδευτικού στο μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του βόρειου Κουρδιστάν. Όσα αναφέρονται στη διήγηση του συγγραφέα δεν βρίσκονται στα περιεχόμενα του διαδικτύου!
Οι περιγραφές όπως και το άφθονο φωτογραφικό υλικό επικοινωνούν την καθημερινότητα, τα ήθη και τα έθιμα, την ψυχοσύνθεση και το αξιακό σύστημα των Κούρδων. Πληροφορίες που εντυπωσιάζουν καθότι ο λαός αυτός διαφέρει από τους λαούς που περιβάλουν τα σύνορα της Κουρδικής Περιφέρειας, δηλαδή, των Αράβων του νότιου Ιράκ, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράν. Οι Κούρδοι έγιναν γνωστοί στο Ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια λόγω των μεταναστευτικών ροών και του πολέμου κατά του ISIS!
O αναγνώστης θα βρεθεί σε θέση να κατανοήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κουλτούρας των Κούρδων και να ερευνήσει βαθύτερα τη ζωή και τον πολιτισμό αυτού του λαού στο μέλλον!
Γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο αυτό θα το διαβάσει ο αναγνώστης που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σε θέματα πολιτισμού των λαών της Ανατολής.
Παράλληλα, ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες για τους Έλληνες επιχειρηματίες που πρόκειται να επενδύσουν στη ευρύτερη περιοχή, τους δάσκαλους που σήμερα έχουν να εκπαιδεύσουν παιδιά προσφύγων από την ευρύτερη περιοχή, τα στελέχη ελληνικών οργανισμών και Υπουργείων, τα άτομα που στελεχώνουν φορείς που διαχειρίζονται μετανάστες, μελετητές σε θέματα Μ. Ανατολής, πανεπιστημιακούς και πολλούς άλλους.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)