Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οδηγός ανάγνωσης της ιστορίας της φωτογραφίας

Οδηγός ανάγνωσης της ιστορίας της φωτογραφίας


ΙΙ. Από τη μεταπολεμική περίοδο έως τις ημέρες μας

Αντώνης Ζήβας

Σμίλη, 2019
116 σελ.
ISBN 978-960-6880-98-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 20,00

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συνέχεια και κατάληξη του πρώτου "Οδηγού Ανάγνωσης της Ιστορίας της Φωτογραφίας". Η συγγραφή του συνολικού πονήματος έχει ως στόχο την προσθήκη στην βιβλιογραφία της φωτογραφίας ενός ολοκληρωμένου αναλυτικού βοηθήματος για την παρακολούθηση της εικαστικής εξέλιξης του μέσου.

Παρά την σχετικά σύντομη διάρκεια ζωής της, η άμεση και ιδιαίτερα εκτεταμένη χρήση της φωτογραφίας από το επίπεδο του ανειδίκευτου ερασιτέχνη έως αυτό της λόγιας έκφρασης επιφέρει ως αποτέλεσμα την σύσταση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενός εξαιρετικά πολυδιάσταστου εικαστικού πεδίου. Η πολυπλοκότητα του περιβάλλοντος αυτού δεν γίνεται εύκολα κατανοητή χωρίς την παρουσία μιας αναλυτικής θεώρησης του χρονικού εξέλιξης των φωτογραφικών δράσεων και τάσεων του μέσου, ιδιαίτερα αυτές που τοποθετούνται στην σύγχρονη περίοδό του.

Ένα από τα τυπικότερα χαρακτηριστικά της τρέχουσας φωτογραφικής σκηνής αποτελεί η συνύπαρξη πολλών διαφορετικών λόγιων οπτικών και προσεγγίσεων, συχνά ασύνδετων ή/και αντιτιθέμενων μεταξύ τους. Στο κείμενο που ακολουθεί έχει αφιερωθεί χώρος στον εντοπισμό σημαντικών τέτοιων εικαστικών τάσεων με στόχο την κατά το δυνατόν ευρύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών του σύγχρονου φωτογραφικού χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική η συχνή αναφορά σε ζωγραφικά, ή γενικότερα εικαστικά ρεύματα, που σχετίζονται άμεσα με ζητήματα οπτικής εξέλιξης της φωτογραφίας, επαληθεύοντας έτσι μια παράδοση συνεχούς διάδρασης μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής σχεδόν από την στιγμή της αναγγελίας της ανακάλυψης του Daguerre.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)