Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι μύθοι του Αισώπου

Οι μύθοι του ΑισώπουΑθανάσιος Παπατριανταφύλλου

Σταμούλης Αντ., 2019
152 σελ.
ISBN 978-618-5306-52-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 12,72

Ο Αίσωπος, βαθύς γνώστης των ανθρώπινων χαρακτήρων, με τη βουκολική μορφή των μύθων του, απευθυνόμενος σε ευφυείς αλλά και σε αφυείς, είναι φανερό ότι, προσπαθεί να νουθετήσει τους συγχρόνους του και να τους καταστήσει τουλάχιστον προσεκτικούς στην αντιμετώπιση των ποικιλόμορφων αντιξοοτήτων της ζωής.
Σήμερα, αν ζούσε και επιχειρούσε να νουθετήσει τους σύγχρονους συνανθρώπους του σίγουρα δεν θα χρησιμοποιούσε την ίδια γλώσσα και παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που παρουσιάζει στους μύθους του, για τον λόγο ότι, τα γνωστικά αντικείμενα του σήμερα έχουν διαφοροποιηθεί πάρα πολύ.
Παρ' όλα αυτά όμως οι διδαχές που υπάρχουν σε όλους τους μύθους του και σήμερα είναι πολύ χρήσιμες και καλόν θα είναι οι μύθοι αυτοί να μελετώνται απ' όλους.
Θα ήταν ευχής έργον το αθάνατο αυτό έργο "Οι μύθοι του Αισώπου" να υπάρχει σε όλες τις βιβλιοθήκες δημόσιες ή ιδιωτικές. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει εκδόσεις, ακόμη και στο εξωτερικό, των "Μύθων του Αισώπου" στο αρχαίο κείμενο και σε μεταφράσεις αλλά και κάποιοι εκ των μύθων έχουν γίνει ωραιότατα ποιήματα. Ατυχώς, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αν υπάρχει κάποια έκδοση, όπου όλοι οι μύθοι να έχουν γραφεί σε μορφή ποιήματος.
Έχοντας υπόψη την έκδοση του "National Geographic" "Αίσωπος Μύθοι" καθώς και αυτήν των εκδόσεων Ορφανίδη "Θησαυρός Σοφίας της Αρχαίας Ελλάδος" όπου εμπεριέχονται και οι "Μύθοι του Αισώπου", -εκδόσεις αξιολογότατες-, γεννήθηκε η σκέψη να επιχειρηθεί η διασκευή του πεζού κειμένου, όλων των μύθων, κατά το δυνατόν εφικτό σε έμμετρο. Η προσπάθεια -επιτυχής ή όχι- έγινε από τον υπογράφοντα. Και τώρα, Εσείς αγαπητοί αναγνώστες, κρίνετε, αν άξιζε ή όχι η προσπάθεια.

Α.Π., από τον Πρόλογο του συγγραφέα

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)