Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εργατικό δίκαιο

Εργατικό δίκαιο


Ατομικές εργασιακές σχέσεις

Δημήτρης Ζερδελής

Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., 2019
1688 σελ.
ISBN 978-960-568-962-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 140,00

Μία συστηματική και πλήρης παρουσίαση και επεξεργασία της ύλης των ατομικών εργασιακών σχέσεων, με ανάλυση και ερμηνεία όλων των πρόσφατων μεταβολών της εργατικής νομοθεσίας.

Στην παρούσα τέταρτη έκδοση όλη η ύλη των ατομικών εργασιακών σχέσεων έχει υποστεί νέα επεξεργασία λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις νομοθετικές μεταβολές που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη έκδοση και αφετέρου το πλούσιο νομολογιακό υλικό που παράχθηκε κατά το διάστημα αυτό. Το εργατικό δίκαιο είναι κατ’ εξοχήν νομολογιακό δίκαιο και η συμβολή της νομολογίας στη διάπλαση του καθοριστική. Χωρίς τη σε βάθος γνώση της νομολογίας δεν μπορεί να αποκτήσει κανείς εικόνα για το ισχύον εργατικό δίκαιο. Για τον λόγο αυτό, και στην έκδοση αυτή, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσίαση και ανάλυση της σχετικής για κάθε ζήτημα νομολογίας, χωρίς βέβαια να λείπει η κριτική, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Δεδομένου δε ότι σε βασικά ζητήματα του εργατικού δικαίου, όπως αυτό του χρόνου εργασίας, των ομαδικών απολύσεων, της απαγόρευσης διακρίσεων, της προστασίας των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης, των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, της μερικής απασχόλησης, της προσωρινής απασχόλησης κ.α., εφαρμόζεται, μέσω της μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο των αντίστοιχων οδηγιών, ενωσιακό δίκαιο, επιδιώχθηκε, στη νέα αυτή έκδοση, η όσο το δυνατόν πλήρης παρουσίαση και ανάλυση της νομολογίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς πάντως και εδώ να παραλείπονται κριτικές παρατηρήσεις στις θέσεις που έλαβε το Δικαστήριο σε επιμέρους ζητήματα.

Παρά τις σημαντικές αλλαγές και την επαύξηση της ύλης που παρουσιάζει η νέα έκδοση, ο στόχος παραμένει ίδιος: η κατά τρόπο συστηματικό, μεθοδικό και κατά το δυνατόν με πληρότητα ανάπτυξη και επεξεργασία της ύλης των ατομικών εργασιακών σχέσεων, επιδιώκοντας να βοηθήσει τον εφαρμοστή του δικαίου και τον ερευνητή στο έργο τους και να τους δώσει ερεθίσματα για την περαιτέρω εξέλιξη του εργατικού δικαίου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)