Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η ομαλή μετάβαση στα πλαίσια της προσχολικής εκπαίδευσης

Η ομαλή μετάβαση στα πλαίσια της προσχολικής εκπαίδευσης


Θεωρητική προσέγγιση, αξιοποίηση καλών παιδαγωγικών πρακτικών, συμβουλευτική και καθοδήγηση

Μαρία Βλάχου

Ρώμη, 2019
226 σελ.
ISBN 978-618-5321-85-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 12,00

Το 1852 o Frobel κατέθεσε ένα αναλυτικό σχέδιο για την οργανική σύνδεση της προσχολικής με την σχολική εκπαίδευση, θέτοντας τις βάσεις για μια συστηματική διερεύνηση του ζητήματος της ασυνέχειας και τη γεφύρωση του χάσματος που υπήρχε στη μετάβαση από τη μια βαθμίδα στην άλλη. Αυτή η ενεργοποίηση φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή καθώς ακόμη και σήμερα αναζητάμε ένα θεσμικό πλαίσιο για την επίτευξη συνοχής και συνέχειας σε επίπεδο σκοπών, στόχων, περιεχομένων, διδακτικής μεθοδολογίας και κατάρτισης των εκπαιδευτικών σε θέματα εκπαιδευτικής μετάβασης·
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια βιβλιογραφική επισκόπηση της ομαλής μετάβασης στο πλαίσιο της προσχολικής εκπαίδευσης προσεγγίζοντας θεωρητικά τις σύγχρονες πτυχές της. Προβάλει τη μεταβατική διαδικασία ως ένα κρίσιμο συμβάν που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τη μελλοντική ακαδημαϊκή πορεία του παιδιού. Παρουσιάζει τη μετάβαση σε συνάρτηση με μια νέα εκπαιδευτική αντίληψη δια βίου μάθησης με παρεμβάσεις νοοτροπίας που χαρακτηρίζονται από θετικά συναισθήματα και σεβασμό στην ατομικότητα. Στο βιβλίο προτείνονται καλές παιδαγωγικές πρακτικές διευκόλυνσης της ομαλής μετάβασης, οι οποίες βασίζονται στο οικοσυστημικό μοντέλο συνεργασίας, στην αρχή της συμπερίληψης και του αισθήματος του "ανήκειν" με βαρύτητα στην αφηγηματική αξιοποίηση των βιογραφιών των παιδιών, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)