Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Μελέτες ιστορίας, μεθοδολογίας και δογματικής του δικονομικού δικαίου

Μελέτες ιστορίας, μεθοδολογίας και δογματικής του δικονομικού δικαίουΕυαγγελία Ν. Ποδηματά

Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., 2019
1083 σελ.
ISBN 978-960-568-930-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 90,00

Οι μελέτες, που συγκεντρώνονται στην έκδοση αυτή, καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης του δικονομικού δικαίου. Ξεκινώντας από θεμελιώδη ζητήματα μεθοδολογίας της νομικής σκέψης, εκτείνονται σε σημαντικά και διαχρονικώς επίκαιρα δογματικά προβλήματα, όπως ενδεικτικά: η αρχή της αναλογικότητας στο πεδίο του ιδιωτικού δικαίου, περιλαμβανομένου του αναιρετικού ελέγχου της αρχής, η ικανότητα δικαίου και η σύγχρονη σχέση της με την νομική προσωπικότητα, ζητήματα καταχρήσεως δικαιωμάτων και θεσμών στο αστικό και το αστικό δικονομικό δίκαιο, το συζητητικό σύστημα και το καθήκον του δικαστηρίου για την καθοδήγηση των διαδίκων, ο θεσμός της ερημοδικίας στην πολιτική δίκη, ζητήματα του δικαίου της εμμάρτυρης αποδείξεως, ζητήματα από τον θεσμό του δεδικασμένου δικαστικών και διαιτητικών αποφάσεων, ειδικά ζητήματα αναγκαστικής εκτελέσεως, με έμφαση στο πρόβλημα της καταχρηστικής επισπεύσεώς της, ζητήματα ευρωπαϊκού δικονομικού δικαίου, κ.ά. Γνώρισμα των μελετών είναι ότι πλησιάζουν τους θεσμούς, μέσα από την αναγωγή στα ιστορικά και δογματικά θεμέλιά τους. Διασφαλίζεται έτσι η συνειδητή κριτική αντιμετώπιση των σύγχρονων ερμηνευτικών ζητημάτων και βοηθείται όχι μόνον ο θεωρητικός ερευνητής αλλά κατ’ εξοχήν και ο εφαρμοστής του δικαίου. Η αναζήτηση και αξιοποίηση της ύλης του τόμου διευκολύνεται σημαντικά μέσα από την αναλυτική ευρετηρίασή της.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Παναγιώτης Τσούκας, Τρία πολύτιµα έργα για τα νοµικά γραμματα της χώρας µας, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 29.9.2019
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)