Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παγκόσμια υγεία και διεθνείς σχέσεις

Παγκόσμια υγεία και διεθνείς σχέσειςColin Mcinnes, Kelley Lee
μετάφραση: Αμαλία Καλομπάτσου
επιμέλεια: Αθανάσιος Μποζίνης

Παρισιάνου Α.Ε., 2019
232 σελ.
ISBN 978-960-583-404-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 55,00

Το βιβλίο Παγκόσμια Υγεία και Διεθνείς Σχέσεις των Colin McInnes και Kelley Lee αποτελεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη πάνω σε δύο τομείς που σπανίως έχουν εξεταστεί συνδυαστικά: την υγεία σε διεθνές επίπεδο και τις διακρατικές σχέσεις.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις αλλαγές που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την έλευση της παγκοσμιοποίησης, οι συγγραφείς εστιάζουν στην αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο τομέων κινούμενοι σε τέσσερις άξονες: την εξωτερική πολιτική και τη διπλωματία της υγείας, τη διεθνή πολιτική οικονομία και την παγκόσμια υγεία, την παγκόσμια διακυβέρνηση της υγείας, καθώς και την υγειονομική ασφάλεια με έμφαση στη βιοασφάλεια, θέματα που εξετάζονται ενδελεχώς σε ξεχωριστά κεφάλαια.

Με δεδομένο ότι η πολιτική δράση επηρεάζει την υγεία - και το αντίστροφο - και πως οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των κρατών είναι πιο έντονες από κάθε άλλη φορά στην Ιστορία, το βιβλίο αναδεικνύει την έννοια της "παγκόσμιας πολιτικής της υγείας" και με εύγλωττα παραδείγματα αναδεικνύει αυτόν τον "διάλογο" μεταξύ της πολιτικής πράξης και των ζητημάτων υγείας που ανακύπτουν συχνά και απασχολούν όλον τον πλανήτη.

Πέρα από την πρωτότυπη θεματολογία της, η παρούσα μελέτη είναι σίγουρα ένα ανάγνωσμα που ενδιαφέρει όχι μόνο τους ειδικούς, αλλά και κάθε άνθρωπο με ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα της υγείας και το πώς αυτά αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις σε διεθνές επίπεδο.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)