Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Φαρμακευτικό δίκαιο

Φαρμακευτικό δίκαιο


Αγορά φαρμάκων - φαρμακαποθήκες

Πάνος Καπώνης

Νομική Βιβλιοθήκη, 2019
424 σελ.
ISBN 978-960-622-829-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 58,00

Tο Φαρμακευτικό Δίκαιο αποτελεί μέρος του Δικαίου Υγείας, το οποίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας, τόσο λόγω επιστημονικών καινοτομιών, αυξημένων απαιτήσεων για τη διάρκεια και την ποιότητα ζωής, αλλά και οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων, επιβάλλει όχι απλά την περιγραφή των νομικών διατάξεων και ρυθμίσεων, αλλά και την ανάδειξη της δυναμικής των μελλοντικών εξελίξεων, κάτι που ο συγγραφέας κατανοεί απόλυτα και επιδιώκει με την 4η αναθεωρημένη έκδοση του Φαρμακευτικού Δικαίου.

Ξεκινώντας με την ανάλυση του όρου «αγορά φαρμάκου», ο οποίος υιοθετήθηκε το 2004 από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την επανεξέταση της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας και το γενικό νομικό περιβάλλον σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ελληνική νομοθεσία στην εμπορία φαρμάκων, ο συγγραφέας προσεγγίζει στη συνέχεια το πλαίσιο που διέπει τη διαφήμιση των φαρμάκων και τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί, την καταστροφή των φαρμάκων, καθώς και τις πατέντες των φαρμάκων, όπως και τα γενόσημα φάρμακα. Το βιβλίο εστιάζει κυρίως στη νομοθεσία που καθορίζει την αποθήκευση, διανομή, διακίνηση και εμπορία του φαρμάκου. Στην αλυσίδα αυτή οι φαρμακαποθήκες αποτελούν το συνεκτικό και ζωτικό σύνδεσμο μεταξύ της παραγωγής των φαρμάκων και των φαρμακείων ανοικτών στο κοινό και είναι συνυφασμένες με την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος, αφού έχουν εκ του νόμου τον χαρακτήρα Δημόσιας Υπηρεσίας. Για τον λόγο αυτό δικαίως ο συγγραφέας αφιερώνει σημαντικό τμήμα του βιβλίου στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακαποθηκών (ιδιωτικών και συνεταιριστικών). Το θέμα της διανομής, αποθήκευσης και διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων αναλύεται και τεκμηριώνεται με βάση τις διατάξεις του Εμπορικού και κυρίως του Κοινοτικού δικαίου. Οι αναφορές του βιβλίου στις ιδιομορφίες των Φαρμακευτικών Εταιρειών και στις εταιρείες εκμετάλλευσης φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, ζητήματα που έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα πολύτιμες, συνδυάζοντας την οπτική της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας με τη λογική του Εμπορικού Δικαίου. Τέλος, το βιβλίο προσφέρει εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες με αναφορές στη νομολογία των Δικαστηρίων. Ο αναγνώστης και μελετητής του εγχειριδίου καθίσταται κοινωνός της πολύπλοκης διαδικασίας της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πολιτικής των φαρμακευτικών εταιρειών και των κανονισμών που θέτουν οι Ρυθμιστικές Αρχές σε στενή αλληλεπίδραση με την κοινωνική πολιτική για τις φαρμακευτικές δαπάνες σε επίπεδο Ευρωπαϊκών κρατών.

Το παρόν έργο αποτελεί ένα χρήσιμο και αναπόσπαστο εργαλείο για όσους ασχολούνται με ζητήματα που εμπίπτουν στην ύλη της φαρμακευτικής νομοθεσίας, δεδομένου ότι αποτελεί το μοναδικό εγχειρίδιο το οποίο συγκεντρώνει το σύνολο του φαρμακευτικού δικαίου εμπλουτισμένο με ερμηνεία και πλούσια ερμηνευτικά σχόλια του συγγραφέα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)