Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η κυρία Γραμματικούλα Α΄-Β΄ δημοτικού

Η κυρία Γραμματικούλα Α΄-Β΄ δημοτικού


Ρήματα

Μάρθα Ηλιοπούλου

e-book (pdf)
my-book, 2019
91 σελ.
ISBN 978-618-5344-68-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 19,00

H κυρία Γραμματικούλα (Τεύχος Β΄) προτείνει μία μεθοδολογική προσέγγιση της ορθογραφικής ικανότητας αποτελεί μέρος της σειράς διορθωτικής αγωγής της δυσορθογραφίας. Με το δεύτερο τεύχος εισάγεται στο πρόγραμμα παρέμβασης η έννοια του ρήματος ως εξέλιξη του προγράμματος. Μέσα από το συγκεκριμένο υλικό προτείνεται η διαδικασία μάθησης του βασικών γραμματικών δομών.

- Ρήματα

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμβασης έχει διαμορφωθεί με την ενσωμάτωση πλούσιου κιναισθητικού και οπτικού υλικού και με σύγχρονες στρατηγικές προσέγγισης ορθογραφικών ικανοτήτων και πιο συγκεκριμένα:
- Οπτικοποίηση
- Αναγνώριση
- Ταξινόμηση
- Κατηγοροποίηση
- Ομαδοποίηση

Αποτελείται από τις βασικές γραμματικές και ορθογραφικές δομές για μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Γι' αυτόν τον λόγο, η κυρία Γραμματικούλα μέσα από βήματα μαθαίνει, μαζί με τα παιδιά, ορθογραφία. Το περιεχόμενο του προγράμματος βασίζεται στην ενεργητική μάθηση, τη δραματοποίηση και την αρχή της ανατροφοδότησης. Είναι όλο το πρόγραμμα οργανωμένο με συγκεκριμένη στοχοθεσία και μεθοδολογία.

Στόχος είναι να μπορέσει το κάθε παιδί με τη βοήθεια της κατηγοριοποίησης των λέξεων να αυτοματοποιήσει τη γνώση αλλά, ταυτόχρονα, να μάθει να έχει ενεργό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία επιλέγοντας μεθόδους που θα καλύπτουν τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και πάνω από όλα τις ικανότητές του.

Περιέχει
- Βιωματικά Παιχνίδια
- Κιναισθητικές Δραστηριότητες
- Κινητικά Παιχνίδια
- Πίνακας Προόδου
- Γράφημα Επίδοσης

Απευθύνεται στους μαθητές που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου και λειτουργεί ως κατάλληλο υλικό προσέγγισης των ορθογραφικών μηχανισμών. Μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά ως υλικό αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών, Δυσλεξίας, Δυσορθογραφίας σε μαθητές από Γ΄ Δημοτικού.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)