Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εκκλησιαστικό λύκειο και γυμνάσιο Κιλκίς

Εκκλησιαστικό λύκειο και γυμνάσιο Κιλκίς


Συμβολή στην τοπική εκπαιδευτική ιστορία

Αικατερίνη Ρώσσιου, Θεόδωρος Χριστοφορίδης

Ιδιωτική Έκδοση, 2020
300 σελ.
ISBN 978-618-00-1793-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 13,50

Εάν ως ένας από τους πρωτεύοντες στόχους ανάπτυξης μίας χώρας λογίζεται η συνεχής αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας της, τότε η βελτίωση του εκπαιδευτικού της συστήματος που η ίδια δομεί και υπηρετεί, επιβάλλει την αποτύπωση όλων των συστατικών του μερών. Στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σημαντικό συστατικό μέρος του παλαιόθεν και μικρότερο σήμερα, κατέχει η Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικές της μονάδες. Τη γένεση, την εξέλιξη και το πέρας μιας τέτοιας εκπαιδευτικής μονάδας που δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή του Κιλκίς για 15 συναπτά έτη καταγράφει η μελέτη αυτή. Πρόκειται για το Εκκλησιαστικό Λύκειο (1995-2010) & Γυμνάσιο Κιλκίς (2007-2010).

Αρχικά παρατίθεται η προβληματική της επιλογής και υποστήριξης του θέματος της έρευνας και τα ερευνητικά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης απ’ αυτή. Παρουσιάζεται ο στόχος, η δομή, ο χαρακτήρας και η προσφορά της μελέτης. Καθορίζεται η ερευνητική μεθοδολογία που ακολουθείται και γίνεται επισκόπηση παλαιότερων παρόμοιων μελετών. Παρατίθενται θεμελιώδεις υποστηρικτικές έννοιες και θεσμοί.

Η σπουδή ξεκινά με την ίδρυση στο Κιλκίς του Εκκλησιαστικού Λυκείου, περιγράφει την ανάγκη που την επέβαλλε και προβάλλει τους ανθρώπους και τους φορείς που ενεπλάκησαν στη σύσταση και τη λειτουργία του, εν μέσω του ιστορικού συγκείμενου της εποχής. Παράλληλα ιδρύεται και συνλειτουργεί το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Κιλκίς. Αναλύονται οι λόγοι που υπαγόρευσαν την πορεία του και τα αριθμητικά μεγέθη σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό που το υπηρέτησαν. Σε όλο της το εύρος παρατίθεται αυτούσιο υποστηρικτικό αρχειακό υλικό και η μελέτη ολοκληρώνεται με ένα χρονικό παρουσίασης.

Η Σχολή θα λειτουργήσει αδιάλειπτα από το 1995 έως το 2010 έχοντας παράξει σημαντικό παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό αλλά και εθνικό έργο πέραν του Ελλαδικού χώρου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)