Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κλέφτες και αρματολοί κατά της Οθωμανοκρατίας (1495-1878)

Κλέφτες και αρματολοί κατά της Οθωμανοκρατίας (1495-1878)


Η διαχρονική παρουσία ελληνόβλαχων επαναστατών

Γιώργης Έξαρχος

Σταμούλης Αντ., 2020
954 σελ.
ISBN 978-618-5306-99-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 44,52

Δεν πρέπει το παρόν να εκληφθεί σαν εγχειρίδιο ιστορίας, διότι δεν είναι κάτι τέτοιο. Ο καμβάς είναι η ιστορία, αλλά αποσκοπεί στην ανάδειξη των προσωπογραφιών, οπότε έχει μάλλον χαρακτήρα περισσότερο... ιστορικο εικαστικό.
Κάποιες επαναλήψεις κρίθηκαν αναγκαίες, για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη "αυτονομία" στην παρουσίαση της κάθε μιάς των προσωπικοτήτων. Δεν δίνονται στοιχεία γι' αυτούς από όλες τις διαθέσιμες πηγές, καθότι δεν προσθέτουν όλες κάτι περισσότερο από τα εδώ εκτιθέμενα για τον κάθε αγωνιστή.
Δίνονται πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν συνολικά στα παρουσιαζόμενα πρόσωπα, και είναι στοιχεία επικουρικά - αποδεικτικά των θέσεών μου, με πολλά τεκμήρια που για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται ή χρησιμοποιούνται σε ιστορική έρευνα, όπως π.χ. τα έγγραφα έτους 1835.
Αποφεύγω κατά την αφήγηση και τη συγγραφή τούτης της ιστορίας να παραπέμπω "συνεχώς κι απανωτά" στις πηγές, γιατί θεωρώ ότι και έτσι δεν είναι λιγότερο πειστική στον αναγνώστη, ούτε πιο ευάλωτη σε κακοήθεις "κριτικές"... καλοθελητών ή πλαστογράφων της ιστορίας μας. Πάντως, ό,τι εδώ λέγεται και γράφεται συνοδεύεται από αποδεικτικά τεκμήρια. Οποιοσδήποτε ισχυριστεί κάτι διαφορετικό θα πρέπει να κομίσει αποδεικτικό υλικό παλαιό, που να τα λέει αλλιώς ή που να τα παρουσιάζει διαφορετικά τα πράγματα. Γιατί τούτη η μελέτη αποκαλύπτει γεγονότα και καταστάσεις που δεν ανατρέπονται ούτε αμφισβητούνται για την εγκυρότητά τους, καθότι εδράζονται σε πρωτογενείς παλαιές πηγές.
Η μακρόχρονη διαδρομή μου στη μελέτη του σημαντικού θέματος -και η ολοκλήρωσή της με το παρόν έργο- αποτελεί ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι αγωνίστηκαν ή θυσιάστηκαν για ελεύθερη και ανεξάρτητη μητρίδα, την Ελλάδα.
Μητρίδα, που το σύγχρονο πολιτικό σύστημα έχει μετατρέψει σε μητριά οδαλίσκη για τα τέκνα της, και σε Κρόνο... για τους πολίτες...
Πρωταγωνιστές σε αυτούς τους αγώνες και τις θυσίες οι Ελληνόβλαχοι - Αρμάνοι.
Αποκάλυψη αποτελεί το ότι σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης του 1821 είναι μεταξύ τους συγγενείς "εξ αίματος" ή "εξ αγχιστείας" και έτσι θέριεψε το '21!...

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)