Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του αγώνος της ελληνικής επαναστάσεως

Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του αγώνος της ελληνικής επαναστάσεως


Πρακτικά Ζ΄συνεδρίου

Συλλογικό έργο
εισήγηση: Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα, Αικατερίνη Ρωξάνα, Στυλιανός-Ιωάννης Γ. Κουτνατζής, Σπύρος Ι. Φλογαΐτης, Ιωάννης Σαρμάς, Σπύρος Βλαχόπουλος, Αθηνά Ν. Κονταλή, Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός, Μανώλης Γ. Βαρβούνης, Αλέξανδρος Πανούσης, Χρήστος Παν. Δετσαρίδης, Γεώργιος Ι. Ανδρουτσόπουλος, Δημήτριος Καραμπερόπουλος, Ευανθία Μπεντεβή - Σπυροπούλου, Νίκος Τόμπρος, Κωστής Κοκκινόφτας, κ.ά.

Δομή - Αρχονταρίκι, 2019
472 σελ.
ISBN 978-960-9794-43-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,90

Τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια, η ιστορική έρευνα που αφορά στην εποχή κατά την οποία προετοίμασε, αγωνίσθηκε και κέρδισε ο νεότερος Ελληνισμός την πνευματική και πολιτική ανεξαρτησία του, εμφανίζεται να συγκινεί πολλούς ειδικούς επιστήμονες. Αυτό πρέπει ιδιαίτερα να ενθουσιάζει όλους, όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία ακριβή και τεκμηριωμένη γνώση για τα πεπραγμένα του πρόσφατου παρελθόντος μας, για τα ρεύματα, τους αγωνιστές και τα κατορθώματα που επανέφεραν την Ελευθερία στον τόπο αυτό. Γιατί η προσπάθεια να προσεγγίσουμε, να γνωρίσουμε απαραχάρακτα, να ερμηνεύσουμε και να αποκαλύψουμε τον πραγματικό χαρακτήρα προσώπων και γεγονότων εκείνης της εποχής, υπόσχεται να οδηγήσει στον σωστό δρόμο την πορεία και τα αιτήματά μας. Η γνώση της Αλήθειας είναι η μόνη που χαρίζει την Ελευθερία κατά τον λόγο του Κυρίου: "Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς".
Αυτή την αλήθεια επιδιώκει να αναζητήσει και να τη χαρίσει ακέραια η απόφαση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη σειρά των Συνεδρίων που κάθε χρόνο, από το 2012, οργανώνει με τίτλο: "1821-2021: 10 Συνέδρια για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης". Η μελέτη της Τουρκοκρατίας και του 1821 έχει πέσει κατά καιρούς θύμα μονομερών και μη τεκμηριωμένων θεωρήσεων.
Καθώς λοιπόν ο πιο σοβαρός κίνδυνος για την αλήθεια είναι η μονομέρεια και η στράτευση σε οποιαδήποτε ιδεολογία, μία διερεύνηση, η οποία δεν αποκλείει καμιά φωνή και άποψη, στόχο έχει να ρίξει περισσότερο φως.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, περιέχει τις εισηγήσεις των Ομιλητών, οι οποίοι συμμετείχαν στο Έβδομο Συνέδριο υπό τον τίτλο "Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως".


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Χαράλαμπος Στεργιούλης, Το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η θέση της Εκκλησίας, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 6.6.2020
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)