Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Πατριαρχική δικαιοσύνη και φεμινιστικές αντιστάσεις

Πατριαρχική δικαιοσύνη και φεμινιστικές αντιστάσειςΣίσσυ Βωβού

Εκδόσεις Άνω Τελεία, 2020
254 σελ.
ISBN 978-618-84607-6-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει δεκαεννέα υποθέσεις βίας διαφόρων ειδών κατά των γυναικών που έλαβαν χώρα τη δεκαπενταετία 1998 έως 2012, με τη δικαστική διερεύνηση κάποιων από αυτές να συνεχίζεται μέχρι πρόσφατα. Είναι οι σημαντικότερες υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκη με δράσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης το φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα, ή τουλάχιστον το κομμάτι του φεμινιστικού κινήματος στο οποίο συμμετείχα προσωπικά. Αφηγείται και προσπαθεί να αναλύσει βάρβαρες πράξεις που γίνονται γύρω μας και περικλείει πολύ πόνο, πολλή βία σωματική και ψυχολογική, μερικές ασθενείς νίκες και κάποιες μεγάλες ματαιώσεις.

Μπορεί το βιβλίο να είναι προσωπική μου δουλειά, ωστόσο κάθε άλλο παρά προσωπικό είναι. Παρουσιάζοντας το χρονικό κάθε υπόθεσης, προσπάθησα να ανασυνθέσω μέσα από τη διαρκή παράθεση πηγών τη δουλειά και τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι έδρασαν είτε κατά μόνας είτε οργανωμένοι σε συλλογικότητες. Εκεί που μπαίνει μια πιο προσωπική διάσταση είναι το κομμάτι των αξιολογήσεων, το οποίο ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο έχω φροντίσει να είναι ευδιάκριτο.

Η παράθεση των στοιχείων της κάθε υπόθεσης είναι συνήθως αρκετά λεπτομερής. Μέσα από την περιγραφή των δράσεών μας ρέει και η πολιτική που υποστηρίζαμε και η οποία μας ενέπνεε. Προκύπτει μέσα από τις ανακοινώσεις που παραθέτουμε, ολόκληρες ή τμήματά τους, ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσαμε -και καταφέρναμε σε κάποιον βαθμό- να ευαισθητοποιήσουμε τμήματα της κοινωνίας για την αλληλεγγύη, για την επίτευξη των στόχων στην κάθε συγκεκριμένη υπόθεση, για τη συγκρότηση ενός δυνατού φεμινιστικού κινήματος.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Ιωάννα Σωτήρχου, «Αξιοθαύμαστες οι γυναίκες που καταγγέλλουν τη βία , παρά το τεράστιο κόστος», "Εφημερίδα των Συντακτών", 21.7.2020
Αλεξία Τσούνη, Σαν μια τοιχογραφία της βίας κατά των γυναικών, "Η Εποχή", 12.7.2020
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)