Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ψυχολογία

ΨυχολογίαΣωκράτη Γκίκα

Επικαιρότητα, 1991
235 σελ.
ISBN 960-205-272-4, ISBN-13 978-960-205-272-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 26,62

Το εγχειρίδιο τούτο Ψυχολογίας εκλαϊκεύει την ψυχολογική γνώση. Πιστεύω ότι η απλοποίηση των θεωριών δεν οδηγεί αναγκαστικά στην παραποίησή τους. Αποφεύγω επίσης να ανακοινώνω "επιστημονικές διαπιστώσεις" με τρόπο δογματικό. Προχωρώ περισσότερο με αναλυτικό και κριτικό τρόπο στην εξέταση των προβλημάτων.

Αν το έργο φανεί κάπως ιδιόρρυθμο, αυτό θα οφείλεται στο γεγονός ότι συνδυάζει την πειραματική Ψυχολογία με την Ψυχολογία του Βάθους. Ιδιόρρυθμο θα φανεί μόνο στους εθισμένους με την πειραματική Ψυχολογία του Βάθους χαρακτηρίζοντάς την ψυχολογική αλχημεία. Η στάση αυτή δείχνει όχι μόνο προκατάληψη, αλλά και μια στενή οπτική που είναι επιστημονικά αδικαιολόγητη. Η Ψυχολογία του Βάθους έχει να προσφέρει ενδιαφέρουσες ερμηνείες, σε αντίθεση με την πειραματική Ψυχολογία που ρίχνει το βάρος στη συγκέντρωση εμπειρικού υλικού. Ωστόσο επιστήμη δεν είναι απλά η συλλογή και καταγραφή των γεγονότων, αλλά κυρίως η ερμηνεία τους.

Με την ευκαιρία ας σημειώσουμε ότι η πειραματική Ψυχολογία βρίσκεται κάτω από την επίδραση της μεθοδολογίας της Φυσικής, ενώ η Ψυχολογία του Βάθους γεννήθηκε στους κόλπους της Ιατρικής και αντιμετώπισε την ανάγκη θεραπείας ασθενειών που δεν είχαν καμιά οργανική βάση. Όσοι συνδέουν την Ψυχολογία με την Ιατρική δεν πρέπει να λησμονούν αυτό.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)