Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Φιλοσοφία και κοινωνιολογία της γλώσσας

Φιλοσοφία και κοινωνιολογία της γλώσσαςΔημήτρης Ντούσας

Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2020
692 σελ.
ISBN 978-960-6742-77-4, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 19,90

Στο έργο του αυτό ο συγγραφέας ερευνά, μελετά και φιλοσοφεί πάνω στο φαινόμενο της γλώσσας. Προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως: Τι είναι η γλώσσα; Τι είναι η γλωσσολογία; Τι είναι η φιλοσοφία της γλώσσας; Ποιο είναι το αντικείμενο έρευνάς τους; Πού βρίσκονται οι απαρχές της γλωσσικής φυλογένεσης και πού της γλωσσικής οντογένεσης; Εξελίσσονται οι γλώσσες, κι αν ναι, σε ποιους γλωσσικούς νόμους υπακούουν; Ποια είναι τα μεγάλα γλωσσικά περάσματα ή άλματα της ανθρωπότητας και του παιδιού; Ποιες είναι οι απαρχές της γραπτής γλώσσας, ποιο το περιεχόμενο των πρώτων γραπτών κειμένων και ποια τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω της; Ποια είναι τα όρια της γλώσσας; Έχει ιδεολογική ή ταξική διάσταση η γλώσσα; Πώς αποτυπώνεται η φιλοσοφία της γλώσσας του ελληνικού λαού μέσα από τις παροιμίες του; Ποια είναι η αξία της γλώσσας; Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές της ελληνικής γλώσσας στη μακραίωνη ιστορία της; Ποια είναι τα προβλήματα στη γλώσσα; Γιατί επιβάλλεται λογοκρισία στη γλωσσική έκφραση των ιδεών;...

Στο παράρτημα του βιβλίου παρουσιάζει τις κυρίαρχες γλωσσολογικές και φιλοσοφικές απόψεις δεκάδων διανοητών για τη γλώσσα, τη γλωσσολογία και τη φιλοσοφία της γλώσσας και ασκεί διαλεκτική και εποικοδομητική κριτική.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο έργο γλωσσογονίας, γλωσσολογίας, θεωρίας των γλωσσικών νόμων και φιλοσοφίας της γλώσσας, χρήσιμο για κάθε πνευματικά ανήσυχο πολίτη, φοιτητή και πανεπιστημιακό.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)