Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ηθικά Νικομάχεια

Ηθικά Νικομάχεια


Βιβλίο Β

Αριστοτέλης
επιμέλεια σειράς: Ι. Σ. Χριστοδούλου
μετάφραση: Δημήτριος Λυπουρλής

Ζήτρος, 2000
285 σελ.
ISBN 960-7760-56-5, ISBN-13 978-960-7760-56-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 19,08

Τα Ηθικά Νικομάχεια θεωρούνται ένα από τα πιο ώριμα και πιο σημαντικά έργα του Αριστοτέλη. Μαζί με τα Πολιτικά αποτελούν την "περί τα ανθρώπεια" φιλοσοφία του Σταγειρίτη φιλοσόφου, η οποία πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων.
Θέμα του έργου αυτού είναι οι ανθρώπινες πράξεις, η συμπεριφορά δηλαδή του ατόμου, μέσα από τις οποίες οδηγείται στην ευδαιμονία. Σε άμεση σχέση με τις πράξεις βρίσκεται η αρετή, η οποία ορίζεται από τον Αριστοτέλη ως έξη που έχει στόχο της το μέσον (το σημείο ανάμεσα στην υπερβολή και την έλλειψη). Η κατάκτηση της αρετής δεν είναι εύκολη και προϋποθέτει ως βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων και των πράξεών τους την ακριβή γνώση, την επιλογή και προτίμηση, καθώς και τη σταθερότητα.
Με την παρούσα έκδοση παρουσιάζεται στο κοινό το σημαντικότερο ίσως από τα βιβλία που απαρτίζουν το έργο με τίτλο Ηθικά Νικομάχεια και συμπληρώνει το κενό που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη εύχρηστων μεταφράσεων των έργων του Αριστοτέλη, που να μπορούν - συνοδευόμενες από εύστοχα σχόλια - να μεταδώσουν στον αναγνώστη την αριστοτελική διδασκαλία.
Η έκδοση των Ηθικών Νικομαχειών, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ περιλαμβάνει εκτός από το κείμενο και τη μετάφραση, σχόλια, εκτεταμένη εισαγωγή και ειδικά παραρτήματα από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γνωστό για τη συστηματική του ενασχόληση με τον Αριστοτέλη. Ο τόμος αυτός, με τη μετάφραση και την ανάλυση που το συνοδεύει, αποτελεί ένα σημαντικό "εργαλείο" για τη διδασκαλία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και πολύτιμο βοήθημα για τη προσέγγιση της αριστοτελικής φιλοσοφίας από τους μαθητές.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)