Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η θεμελίωση των νομικών κρίσεων

Η θεμελίωση των νομικών κρίσεων


Εισαγωγή στη μεθοδολογία του δικαίου

Κώστας Μ. Σταμάτης

Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., 2002
509 σελ.
ISBN 960-301-618-7, ISBN-13 978-960-301-618-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 46,22

Η Θεμελίωση των νομικών κρίσεων αποτελεί το αντικείμενο της μεθοδολογίας του δικαίου σε όλη του την έκταση της έννομης τάξης, εγχώριας και διεθνούς. Το βιβλίο παρουσιάζει γι' αυτό μεγάλο ενδιαφέρον για κάθε νομικό της θεωρίας και της πράξης, ανεξάρτητα από την εξειδίκευση καθενός στους επί μέρους κλάδους της νομικής επιστήμης.
Στην πέμπτη έκδοση του έχει καταστεί ένα σφαιρικό στο μέτρο του δυνατού πλήρες και συνάμα σύγχρονο έργο γύρω από το δίκαιο και την ερμηνεία του. Προτείνει ένα συνεκτικό και συστηματικό πρότυπο για τη φύση του νεωτερικού δικαίου και της ερμηνείας του η ευστάθεια του οποίου δοκιμάζεται με αλλεπάλληλα παραδείγματα με πρακτικό ενδιαφέρον.
Η παρούσα έκδοση είναι υπερδιπλάσια σε όγκο, σε σχέση προς την πρώτη έκδοση (1991). Στα χρόνια που επακολούθησαν μοιάζει να έχει κερδίσει σε θεματικό εύρος, βάθος και σε εσωτερική συνοχή. Ευθυγραμμίσθηκε με μεταβολές που επήλθαν με την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος. Προέβη σε μία πολύ εκτεταμένη αναδιάταξη και ανακαίνιση της ύλης, έχοντας εμπλουτισθεί ιδίως σχετικά με ζητήματα ερμηνείας του δικαίου. Τέλος έχει διαλάβει μία αξιοσημείωτη προσθήκη, που αφορά στη θεωρία δικαιοσύνης ως φιλοσοφικό προαπαιτούμενο της μεθοδολογίας του δικαίου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)