Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Νομικές και κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της μετανάστευσης στην Ελλάδα

Νομικές και κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της μετανάστευσης στην Ελλάδαεπιμέλεια: Γαβριήλ Αμίτσης, Γαβριέλλα Λαζαρίδη

Εκδόσεις Παπαζήση, 2001
302 σελ.
ISBN 960-02-1528-6, ISBN-13 978-960-02-1528-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 17,04

Στη δεκαετία του 1990, αναπτύχθηκε ένα έντονο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, το οποίο συνδέεται κυρίως με την αλλαγή καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και με τις μετακινήσεις προσφύγων και ατόμων χωρίς επαρκείς πόρους συντήρησης από χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Ο αριθμός των μεταναστών (νόμιμων και μη) υπολογίζεται περίπου στο 6-7% του πληθυσμού της Ελλάδας.
Η ανάδειξη των κύριων πορισμάτων που προκύπτουν από τη διερεύνηση των ειδικών θεματικών πολιτικών για τη ρύθμιση του μεταναστευτικού φαινομένου στην Ελλάδα αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ανά χείρας έκδοσης. Πρόκειται για μία έκδοση που αξιοποιεί επεξεργασμένες εισηγήσεις του Συνεδρίου που διοργανώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 στην Αθήνα από την Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών "Νόστος", το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας και το Πανεπιστήμιο του Dundee με θέμα "Μετανάστευση στην Ελλάδα: Κοινωνικός αποκλεισμός, ξενοφοβία και πολιτικές ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας και κοινωνία". Το Συνέδριο επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα άμεσου πρακτικού ενδιαφέροντος για την αξιολόγηση της μεταναστευτικής πολιτικής, τα οποία διαρθρώθηκαν από μεθοδολογική άποψη σε τρεις κύριες ενότητες: θεσμικές παρεμβάσεις και δικαιώματα των μεταναστών, διαστάσεις οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών, μετανάστευση-εξωτερική πολιτική και δημόσια ασφάλεια.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)