Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το άσπιλο του θανάτου

Το άσπιλο του θανάτου


Δοκίμιο

Νίκου Μακρή

Εκδόσεις των Φίλων, 1996
113 σελ.
ISBN 960-289-026-6, ISBN-13 978-960-289-026-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 5,08

Οι σελίδες που ακολουθούν καλούν τον αναγνώστη σε εκ βαθέων αναστροφή με το θάνατο. Αποφεύγοντας να συστηματοποιήσουν το θέμα με βάση τις πληροφορίες που προέρχονται απ' την ιστορία της σκέψης, προτιμούν επιλεκτική αναστροφή με ζώσες καταστάσεις ώστε η «κατάδυση» να είναι όσο πιο καρποφόρα.

Η σπουδαιότητα του θέματος επιβάλλει γνήσια αναμέτρηση με ό,τι πιο γοητευτικό, με ό,τι πιο πολύτιμο, με ό,τι πιο ανεξαγόραστο κοσμεί το βίο και στέφει τη φιλόσοφο μέριμνα. Ήδη η θεματική απαιτεί μεταφυσικές καταδύσεις και αναδύσεις, «επίσκεψη» των Ορίων, γνησιότητα και σθένος. Ελπίζω πως οι θέσεις και τα εναύσματα αυτού του βιβλίου θα προσφέρουν στον αναγνώστη δυνατότητες περαιτέρω προσέγγισης του θανάτου, αυτού του τραγικού συμβαίνοντος της ζωής μας. Εμβάθυνση όμως στο είναι του θανάτου συνιστά ένσοφη παιδαγωγία, μελέτη της ζωής και μάλιστα των αιχμηρών και θεσπέσιου κάλλους ακρωρειών της. Σπουδή στο θάνατο, προσέγγιση της ζωής, ίχνευση του άσπιλου κάλλους επικαλούνται το δαιμόνιο της φιλόσοφης φύσης μας, αφυπνίζουν και προσφέρουν όντως αδαπάνητες αλήθειες. Οι αλήθειες της ζωής είναι οριακές, τραγικές, μα ένδοθεν θεωρούμενες κομίζουν στην αναζητούσα συνείδηση το πλήρωμα της άσπιλης ωραιότητας. Αυτό το συμβαίνον ψελλίζουμε με το νέο μας βιβλίο.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)