Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Μελέτες κοινωνικού δικαίου και κοινωνικής πολιτικής

Μελέτες κοινωνικού δικαίου και κοινωνικής πολιτικήςεπιμέλεια: Ηρώ Νικολακοπούλου - Στεφάνου, Γαβριήλ Αμίτσης

Εκδόσεις Παπαζήση, 2002
396 σελ.
ISBN 960-02-1561-8, ISBN-13 978-960-02-1561-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 21,30

Η υιοθέτηση διεπιστημονικών προσεγγίσεων για την προώθηση της συζήτησης σχετικά με την εξέλιξη του Ελληνικού μοντέλου κοινωνικής προστασίας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την κατοχύρωση των παρεμβάσεων στο πεδίο αυτό. Η παρούσα έκδοση προβάλλει μια παρόμοια αναγκαιότητα, καλύπτοντας ένα ευρύτερο πλαίσιο εφαρμογής του κοινωνικού δικαίου και των κλάδων της κοινωνικής πολιτικής. Συνθέτει μια επιλεκτική συλλογή επεξεργασμένων άρθρων που παρουσιάστηκαν ως εισηγήσεις στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεων της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Ασφάλειας, ενός επιστημονικού σωματείου που δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στους τομείς της έρευνας και συμβουλευτικής για ζητήματα κοινωνικής προστασίας.
Τα άρθρα που περιλαμβάνονται στη συλλογή αναδεικνύουν το επιστημολογικό υπόβαθρο των συγγραφέων τους. Οι συγγραφείς επεξεργάζονται ζητήματα που επικεντρώνονται τόσο στο γνωστικό αντικείμενο του κοινωνικού δικαίου, όπως η νομική αξία των κοινωνικών δικαιωμάτων, οι προοπτικές εκσυγχρονισμού του κοινωνικού κράτους, οι πολιτικές καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και ο μετασχηματισμός των στρατηγικών επαγγελματικής κατάρτισης, όσο και στο πεδίο της εφαρμοσμένης κοινωνικής πολιτικής, όπως η οριοθέτηση της ασθένειας, η σύλληψη των νέων κοινωνικών κινδύνων και η αξιοποίηση των τεχνολογιών όσον αφορά τα γενετικά δεδομένα. Πρόκειται για ζητήματα που ήδη απασχολούν τους σχεδιαστές των μέτρων κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας, αποτελώντας ιδιαίτερα αντικείμενα επεξεργασίας και στη σχετική διεθνή βιβλιογραφία.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)