Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ο ελέφαντας και ο ψύλλος

Ο ελέφαντας και ο ψύλλος


Κοιτάζοντας πίσω προς το μέλλον

Charles Handy
μετάφραση: Βάλια Σερδάρη
επιμέλεια: Γιώργος Ναθαναήλ

Κριτική, 2003
253 σελ.
ISBN 960-218-316-0, ISBN-13 978-960-218-316-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 21,00

Ο Charles Handy, διανύοντας πλέον την έβδομη δεκαετία της ζωής του, μιας ζωής πλούσιας σε εμπειρίες από τον επαγγελματικό στίβο, επιχειρεί, με το έργο του αυτό, να αναπτύξει τις προσωπικές του απόψεις για την μέχρι τώρα αλλά και, κυρίως, την μελλοντική πορεία της οικονομίας διεθνώς, καθώς και για την επίδραση που αυτή θα έχει στις εργασιακές σχέσεις και στη ζωή γενικότερα.
Όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει τη σιγουριά και την ασφάλεια των μεγάλων επιχειρήσεων -των ελεφάντων- για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως ελεύθερος επαγγελματίας -ως ψύλλος- και να αφοσιωθεί στη συγγραφή και τη διδασκαλία, έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο που δεν πίστευε ότι υπάρχει, τουλάχιστον σ’ αυτή την έκταση. Παύει ξαφνικά να τον κυνηγά ο χρόνος - οι προθεσμίες, το άγχος και το τρέξιμο. Και ανακαλύπτει τη σημασία του προγραμματισμού και της αυτοπειθαρχίας, μαθαίνει τις δυνατότητές του και πώς μπορεί να τις πουλήσει, ώστε να εξασφαλίσει τη ζωή που επιθυμεί. Ανακαλύπτει πως, πράγματι, είναι ωραίο να είσαι ψύλλος· και οι ψύλλοι, τελικά, είναι τόσοι πολλοί γύρω μας!
Ο Charles Handy, ξεδιπλώνοντας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε ζώντας και δουλεύοντας στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, περιγράφει με αριστοτεχνικό τρόπο τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην οικονομία παγκοσμίως, στη διάρκεια του εικοστού αιώνα, και την επίδρασή τους στον τρόπο ζωής και τη νοοτροπία των ανθρώπων, στα διάφορα σημεία του πλανήτη. Ταυτόχρονα αναπτύσσει κάποιες σκέψεις, αλλά και φόβους, για την πορεία της ανθρωπότητας - πορεία, που καθορίζεται από τους ξέφρενους ρυθμούς ανάπτυξης της τεχνολογίας και την επικράτηση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης, παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν ουσιαστικά στην οικονομική ευμάρεια "μειονεκτικών" περιοχών της γης, δεν παύουν όμως να εγκυμονούν κινδύνους για την ταυτότητα των λαών.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)