Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εθνική πολιτική βιβλίου

Εθνική πολιτική βιβλίουΈλκα Ζημαρίτου, Μυρσίνη Ζορμπά, Έλγκα Καββαδία - Χατζοπούλου, Κώστας Καπέλλας, Ελισάβετ Κοτζιά, Άννα Φραγκουδάκη, Μικέλα Χαρτουλάρη, Γιάννης Ψυχάρης, Βαγγέλης Κάσσος, Καίτη Μιχαλοπούλου

Υπουργείο Πολιτισμού, 1994
322 σελ.
[Εξαντλημένο]

Στη διάρκεια του 1994 το βιβλίο και η ανάγνωση αποτέλεσαν για το Υπουργείο Πολιτισμού κεντρικό άξονα προβληματισμού και φροντίδας. Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική μας ιστορία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέκτησε τη δυνατότητα χάραξης μιας μεσο- και μακρο- πρόθεσμης στρατηγικής παρέμβασης στον κρίσιμο για τον πολιτισμό και την παιδεία τομέα του βιβλίου.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έπνευσε νέος άνεμος ή ότι διαφάνηκε μια ριζικά νέα φιλοσοφία αντιμετώπισης των προβλημάτων. Το σημαντικό είναι ότι αυτό το νέο πνεύμα, που όλοι διαπίστωσαν, κατάφερε και έδωσε μέσα σε δώδεκα μήνες χειροπιαστούς καρπούς.

Το ΥΠΠΟ κινήθηκε σε δύο κατευθύνσεις: Αφ' ενός στην ανάληψη άμεσων μέτρων υποστήριξης του βιβλίου και των συντελεστών του, αφ' ετέρου στη δημιουργία των προϋποθέσων που εξασφαλίζουν τη χάραξη και τη συνέχιση μιας σύγχρονης Εθνικής Πολιτικής Βιβλίου και Ανάγνωσης. [...]

(από την εισαγωγή του Υπουργού Πολιτισμού, Θάνου Μικρούτσικου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)