Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η Ελλάδα των νησιών από τη Φραγκοκρατία ως σήμερα

Η Ελλάδα των νησιών από τη Φραγκοκρατία ως σήμερα


Οι μαρτυρίες των λογοτεχνικών κειμένων: Πρακτικά του Β' Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεοελληνικών Σπουδών, Ρέθυμνο, 10-12 Μαΐου 2002

επιμέλεια: Αστέριος Αργυρίου

Ελληνικά Γράμματα, 2004
779 σελ.
ISBN 960-406-735-4, ISBN-13 978-960-406-735-0, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 27,42

[...] Τα Πρακτικά του Β' Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεοελληνικών Σπουδών αποτελούνται από δύο τόμους. Στον πρώτο τόμο καταχωρούνται οι ανακοινώσεις που αφορούν τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και την προφορική παράδοση με γενικό τίτλο "Οι μαρτυρίες των λογοτεχνικών κειμένων" και με ταξινομήσεις που ακολουθούν τις γενικές χρονολογικές υποδιαιρέσεις της νεοελληνικής λογοτεχνίας: μεταβυζαντινοί χρόνοι, από την Εθνική Αναγέννηση ως τη Γενιά του '30, από το Μεσοπόλεμο ως τα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από τη μεταπολεμική περίοδο ως σήμερα, κλείνοντας με κάποιες συγκριτικές προσεγγίσεις. Στο δεύτερο τόμο καταχωρήθηκαν οι εργασίες που μελετούν την ιστορία και την κοινωνία του νησιωτικού χώρου. Σε μια πρώτη μεγάλη ενότητα με τίτλο: "Το ιστορικό γίγνεσθαι του νησιωτικού χώρου" εξετάζεται υπό διάφορα πρίσματα και ποικίλες προσεγγίσεις η ιστορία των ελληνικών νησιών από την εποχή της Φραγκοκρατίας ως το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη δεύτερη μεγάλη ενοτητα, με τίτλο "Η κοινωνία", η προσοχή των μελετητών στρέφεται γύρω από τις κοινωνικές δομές και τα οικονομικά δίκτυα, τους θρησκευτικούς ανταγωνισμούς, την παιδεία και τις τέχνες, και κλείνει με μαρτυρίες ξένων ταξιδιωτών για τον ελληνικό νησιωτικό χώρο.
[...] (από τον πρόλογο)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)