Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Γ΄ Φιλιππικός. Δ΄ Φιλιππικός. Επιστολή Φιλίππου. Προς την επιστολήν την Φιλίππου. Περί των προς Αλέξανδρον συνθηκών

Γ' Φιλιππικός. Δ' Φιλιππικός. Επιστολή Φιλίππου. Προς την επιστολήν την Φιλίππου. Περί των προς Αλέξανδρον συνθηκώνΔημοσθένης
μετάφραση: Αθ. Ι. Γιαγκόπουλος, Μ. Αραποπούλου
επιμέλεια σειράς: Δημ. Λυπουρλής, Κων. Ζήτρος, Ι. Σ. Χριστοδούλου

Ζήτρος, 2004
361 σελ.
ISBN 960-8437-20-2, ISBN-13 978-960-8437-20-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 19,08

Με τον τρίτο τόμο του Δημοσθένη στις εκδόσεις "Ζήτρος", που περιέχει τον 3ο και 4ο Φιλιππικό (341 π.Χ.) κλείνει η σειρά των εννέα λόγων του Δημοσθένη εναντίον του Φιλίππου, που είχε αρχίσει με τον 1ο Φιλιππικό το 352 π. Χ.. Ο πρώτος τόμος περιέχει του λόγους "Περί της Ειρήνης" (346 π.Χ.) τον "2ο Φιλιππικό" (344 π. Χ.), τον "Περί Αλοννήσου" και τον "Περί των εν Χερρονήσω" (341 π. Χ.)
Όλοι οι τόμοι αναφέρονται στο Βορειοελλαδικό πρόβλημα, στις σχέσεις δηλαδή Αθήνας - Φιλίππου και αναλύουν τα σπουδαιότερα γεγονότα αυτής της περιόδου.
Ο 3ος Φιλιππικός θεωρείται ήδη από την αρχαιότητα ο καλύτερος πολιτικός λόγος του Δημοσθένη και είναι από τους ωραιότερους γενικά λόγους του. Διαπνέεται από εξαιρετική απλότητα, που οφείλεται στην απόλυτη συνειδητοποίηση του ρήτορα ως προς το ζητούμενό του. Όλες οι διατυπώσεις εξυφαίνονται γύρω από μια κεντρική και απλή ιδέα: η Αθήνα βρίσκεται σε πόλεμο και οι πολίτες πρέπει να το συνειδητοποιήσουν.
Ο 4ος και τελευταίος Φιλιππικός συμπυκνώνει, και πολλές φορές επαναλαμβάνει κατά λέξη, τα περισσότερα σημεία της πολιτικής του Δημοσθένη και είναι το πολιτικό μανιφέστο του ρήτορα, το οποίο ενδεχομένως να μην εκφωνήθηκε, αλλά να δημοσιεύτηκε ύστερα από επεξεργασία από τον ίδιο τον ρήτορα όλων των προηγούμενων λόγων του.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)