Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Διαλογισμοί για το μέλλον της δημοκρατίας

Διαλογισμοί για το μέλλον της δημοκρατίας


Δοκίμιο

Χοσέ Μανουέλ Ανιέλ Κιρόγα
μετάφραση: Ιουλίας Ιατρίδη

Εκδόσεις των Φίλων, 1979
150 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 4,58

Το βιβλίο αυτό περατώθηκε πριν 2 χρόνια. Δεν αποφάσιζα να το εκδώσω, αφήνοντάς το να κοιμάται σ' ένα συρτάρι, παρακινημένος από κάποιο σκεπτικισμό για τον αριθμό αναγνωστών που θα ενδιέφερε το περιεχόμενό του. (Ο Γκαίτε ζητούσε ένα εκατομμύριο αναγνώστες και πολλοί συγγραφείς, στις αναμνήσεις τους, εξέφρασαν τον φόβο πως έχασαν τον χρόνο τους με το ν' αφοσιωθούν στη συγγραφή). Μέσα στους δισταγμούς μου, ένας σπουδαίος ιστορικός με παρακίνησε να το εκδώσω, αναφερόμενος -για να με πείσει,- ούτε λίγο ούτε πολύ, στον Πλάτωνα που συμβούλευε ν' αφήνουμε να κοιμούνται τα χειρόγραφα πριν τα δημοσιεύσουμε.

Αφού αποφασίστηκε η έκδοση, δίνω το κείμενο στο τυπογραφείο χωρίς διορθώσεις, έτσι όπως το έγραψα εδώ και δύο χρόνια. Ό,τι συνέβη από τότε δεν είναι παρά επιβεβαίωση των θέσεών του: η ενίσχυση και η διεθνής επέκταση της μεγάλης Δύναμης της ανατολικής Ευρώπης, η συγκέντρωση της ισχύος της προς τη Μεσόγειο, η ανάσχεση των δημοκρατιών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, το πολιτικό νόημα του πληθωρισμού, η έμμεση επίδραση της πάλης των τάξεων στη διεθνή κατανομή των δυνάμεων κλπ. [...]

Αθήνα, καλοκαίρι 1978
Χ.Μ.Α.Κ.

Περιέχει τα κεφάλαια: "Ρητορική και Τύπος", "Απόγειο και παρακμή της δυτικής δημοκρατίας", "Οικονομία και δημοκρατία" και "Η αγωνία της Αθηναϊκής δημοκρατίας".

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)