Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων: Ξένοι συγγραφείς

Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων: Ξένοι συγγραφείς


Εισαγωγές στη διαδρομή του θεάτρου από το ρωμαϊκό μέχρι το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο του 20ου αιώνα. Βιογραφίες συγγραφέων, υπόθεση έργων

Ειρήνη Κανακάκη, κ.ά.
μετάφραση: Συλλογικό έργο
ανθολόγηση: Ειρήνη Κανακάκη
επιμέλεια: Ειρήνη Κανακάκη

Δωδώνη, 2005
766 σελ.
ISBN 960-385-321-6, ISBN-13 978-960-385-321-3, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 74,55

Το "Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων, ξένοι συγγραφείς", επιχειρεί να παρουσιάσει τη διαδρομή του θεάτρου από το ρωμαϊκό μέχρι το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο του εικοστού αιώνα. Απευθύνεται ως "θεατρικός χάρτης" στο ευρύ κοινό αλλά και ως "πρακτικό βοήθημα" στους σπουδαστές και μετόχους της δραματικής τέχνης.
Υπηρετώντας αυτόν το στόχο εντάχθηκαν κατά χρονολογική σειρά εισαγωγές στα ιστορικά και καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά των αναφερόμενων περιόδων.
Ακουλουθεί βιογραφικό σημείωμα των συγγραφέων από τα έργα των οποίων επιλέχθηκαν οι μονόλογοι. Σε αυτά τα βιογραφικά σημειώματα καταγράφηκε, κατά το δυνατόν, η εργογραφία των συγγραφέων καθώς και τα ονόματα των μεταφραστών, που η εργασία τους έχει εκδοθεί και είναι προσβασιμή στο κοινό. Αμέσως μετά δίνεται η ταυτότητα του έργου, το είδος του, ο αριθμός των πράξεων και των προσώπων που μετέχουν σε αυτά συνολικά, αλλά κατά φύλο και τέλος μια σύνοψη της υπόθεσής του. Έπονται οι μονόλογοι και τελικά παρέχονται σε σημειώσεις τα στοιχεία και των άλλων μεταφράσεων του ίδιου έργου που έχουν κυκλοφορήσει.
Τέλος, παρατίθενται πίνακες αλφαβητικών ευρετηρίων των συγγραφέων και των έργων κατά τον αριθμό των πράξεων που συμπεριλαμβάνονται στο "Ανθολόγιο".

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)