Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το εσωτερικό ξύπνημα

Το εσωτερικό ξύπνημα


Μια προσέγγιση της διδασκαλίας του Γκουρτζίεφ

Jean Vaysse
επιμέλεια: Ινστιτούτο Γκουρτζίεφ
επιμέλεια σειράς: Κωνσταντίνος Ζήτρος, Ι. Σ. Χριστοδούλου

Ζήτρος, 2005
192 σελ.
ISBN 960-8437-38-5, ISBN-13 978-960-8437-38-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,28

Ελάχιστα βιβλία έχουν την δυνατότητα με το περιεχόμενο τους, να δημιουργούν μια άμεση σχέση με τον εσωτερικό κόσμο του αναγνώστη, μια σύνδεση τέτοιου είδους, που να μπορούν να μεταφέρουν την ζωντανή εμπειρία του συγγραφέα, διαμορφώνοντας μια παράλληλη βιωματική κατάσταση στον αναγνώστη, που να εμπλουτίζει και να διευρύνει την ποιότητα της συνειδητότητάς του.

Ένα από αυτά που αποτελούν εξαίρεση είναι και αυτό του Ζαν Βες "Το εσωτερικό ξύπνημα". Το βιβλίο αυτό, με την εξαιρετική ακρίβεια και σαφήνεια που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία ενός χειρούργου όπως ο Ζαν Βες, αναφέρεται στην δομή των ανθρωπίνων λειτουργιών, στις μεταξύ τους σχέσεις και στον τρόπο που αυτές ( οι λειτουργίες και σχέσεις ) κατανοούνται και βιώνονται με την προσέγγιση της Εργασίας στον εαυτό όπως την μετέδωσε ο κ. Γκουρτζίεφ.

Το κίνητρο για την έκδοση του βιβλίου, ήταν να μεταδοθεί ευρύτερα η δυνατότητα της γνώσης των μηχανισμών αυτών που καθορίζουν την συμπεριφορά, τις αποφάσεις, την δράση, στην ζωή. Ένα ερέθισμα για έρευνα , αναζήτηση και προβληματισμό για όσους το δεχτούν.

Η κατανόηση μπορεί μόνο να προκύψει μέσω της συνειδητής επαλήθευσης της γνώσης. Έτσι αν και το βιβλίο παρουσιάζει γνώση και ίσως γνώση πολύ υψηλής τάξης, από μόνο του δεν μπορεί να χρησιμεύει, εκτός και αν κανείς το δοκιμάσει, το αφομοιώσει και το μετατρέψει σε κατανόηση.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)