Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [300] Κοινωνικές επιστήμες
     [340] Δίκαιο
       [345] Ποινικό δίκαιο
         [345.05] Ποινική δικονομία
          
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Εγγυήσεις "δίκαιης δίκης" και δικαιώματα του κατηγορούμενου στην "ποινική δικονομία" του 1834
Ψαρούδα - Μπενάκη, Άννα
Ακαδημία Αθηνών 2019
 
Οι μάρτυρες στην ποινική διαδικασία
Σεφερίδης, Ηλίας Ν.
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τους μάρτυρες στην ποινική διαδικασία. Στο πρώτο κεφάλαιο ο συγγραφέας εξετάζει τους διανοητικά ασθενείς, τους κουφούς και άλαλους μάρτυρες, τη μαρτυρία συγκατηγορουμένου, το επαγγελματικό απόρρητο των μαρτύρων, τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, την ορκοδοσία των μαρτύρων στην προδικασία και το ακροατήριο, τους μάρτυρες που εξετάζονται χωρίς όρκο, το δικαίωμα των συγγενών του κατηγορουμένου να αρνηθούν τη μαρτυρία τους, τον τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, την αποδεικτική αξιοποίηση μαρτυρικών καταθέσεων, την αποζημίωση των μαρτύρων, τη λιπομαρτυρία στην ανάκριση και στο ακροατήριο κ.

Πρακτική εφαρμογή ποινικής δικονομίας
Συλλογικό έργο
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του έργου είναι ότι συγκεράζονται οι γνώσεις της εισαγγελικής πρακτικής και εμπειρίας και η έκφραση της προσωπικής νομικής άποψης των συγγραφέων με τις απόψεις της θεωρίας και της νομολογίας, ενώ ταυτόχρονα η έκδοση εμπλουτίζεται με σχέδια σύνταξης κειμένων και παραδείγματα.

 
Μεθοδολογία του δικαίου για την κυπριακή έννομη τάξη
Σατλάνης, Χρήστος Ν.
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τη μεθοδολογία του δικαίου για την κυπριακή έννομη τάξη. Η ύλη του παρουσιάζεται με συνοπτικό τρόπο και εμπλουτίζεται με παραδείγματα και περιπτωσιολογία από όλους σχεδόν τους κλάδους του δικαίου, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρων όλων των νομικών.

Εισαγωγή στην ποινική δικονομία
Σατλάνης, Χρήστος Ν.
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Το έργο "Εισαγωγή στην Ποινική Δικονομία" αποτελεί ένα εύχρηστο και πλούσιο σε παραδείγματα εγχειρίδιο Ποινικής Δικονομίας, του οποίου η παρουσίαση της ύλης συμπίπτει, στο μεγαλύτερο βαθμό, με τη διάρθρωση των άρθρων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

 
Οι αυτοτελείς ισχυρισμοί στην ποινική δίκη
Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Ε.
Νομική Βιβλιοθήκη 2017

Το έργο «Οι αυτοτελείς ισχυρισμοί στην ποινική δίκη» αποτελεί ίσως τη μοναδική προσπάθεια μιας εκτενούς και αποκλειστικής ενασχόλησης με το ζήτημα των αυτοτελών ισχυρισμών στην ποινική δίκη.

Το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην εξέταση μαρτύρων κατηγορίας
Διονυσοπούλου, Αθανασία
Νομική Βιβλιοθήκη 2017
 
Η πραγματογνωμοσύνη
Δημόπουλος, Χαράλαμπος, καθηγητής νομικής
Νομική Βιβλιοθήκη 2017Το παρόν έργο «Η Πραγματογνωμοσύνη» αποτελεί μια μονογραφία για το αποδεικτικό μέσο της πραγματογνωμοσύνης.

Εφαρμοσμένη ποινική δικονομία
Γκουρμπάτσης, Ανδριανός
Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα Ε.Ε. 2016

Στο παρόν βιβλίο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις νεότερες νομοθετικές εξελίξεις κυρίως στο στάδιο της προδικασίας της ποινικής δίκης, αναλύονται διεξοδικά και συστηματικά οι εξής εννιά θεματικές ενότητες: α) Εισαγωγή, β) Όργανα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, γ) Ποινή δίωξη, δ) Η ανακριτική διαδικασία, ε) Οι διάδικοι, στ) Αποδεικτική μέσα, ζ) Ανακριτικές πράξεις, η) Εκθέσεις - Επίδοση και θ) Ακυρότητες προδικασίας.

 
Διαγράμματα ποινικής δικονομίας
Παπανδρέου, Πόπη
Νομική Βιβλιοθήκη 2016

Οι συνεχιζόμενες νομοθετικές τροποποιήσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας επέβαλαν την εκπόνηση της τέταρτης έκδοσης των Διαγραμμάτων Ποινικής Δικονομίας, η οποία είναι ενημερωμένη με τις αλλαγές που επέφεραν στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι Ν 4411/2016, Ν 4360/2016, Ν 4356/2015, Ν 4322/2015, Ν 4274/2014, Ν 4267/2014, Ν 4264/2014, Ν 4254/2014 και Ν 4251/2014, αλλά και εμπλουτισμένη με νέα Διαγράμματα, πάντοτε προς την κατεύθυνση να αποτελέσει το ανά χείρας σύγγραμμα ένα όσο το δυνατόν πληρέστερο βοήθημα για τον εφαρμοστή της Ποινικής Δικονομίας στην πράξη.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)