Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [900] Ιστορία. Γεωγραφία
     [900] Ιστορία. Γεωγραφία - Γενικά έργα
       [909] Παγκόσμια ιστορία. Πολιτισμός
         [909] Πολιτισμός
           [909.4] Πολιτισμός - Ευρώπη
            
  [909.495] Πολιτισμός, Ελληνικός (131)
              
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Weaving Culture in Europe
Συλλογικό έργο
Νήσος 2017

Ο τόμος αυτός περιέχει πρωτότυπα κείμενα από τα πεδία της φιλοσοφίας, των πολιτιστικών σπουδών, της θεωρίας της τέχνης, της θεωρίας των υφασμάτων, και της αρχιτεκτονικής, τα οποία δίνουν μία ολοκληρωμένη εικόνα της υφαντικής ως πολιτική, πολιτισμική και καλλιτεχνική πρακτική.

 
Οι ελληνορωμαΐκές ρίζες της Ευρώπης μέσα από τον στοχασμό ευρωπαίων μελετητών
Πριόβολου, Στέλλα
Πεδίο 2015

Από τα χρόνια των σπουδών μου κράτησα βαθιά ­μέσα μου τα λόγια του μεγάλου φιλόλογου-διανοητή Gilbert Highet: "Θα άξιζε τον κόπο να γράψει κανείς μια καλή ιστορία της παιδείας από την άποψη του κλασικού περιεχομένου της, για να αποτίσει φόρο τιμής στους πολλούς σπουδαίους δασκάλους, που με τη βοήθεια της ελληνορωμαϊκής λογοτεχνίας απέδειξαν την ιδιοφυΐα τους δημιουργώντας λαμπρούς ποιητές και γόνιμους στοχαστές, αλλά και στους πατέρες που μύησαν τα παιδιά τους στα σπουδαία έργα και στις ωραίες γλώσσες της Ελλάδας και της Ρώμης, που μελέτησαν μαζί τους, και συχνά τα παιδιά αυτά έγιναν οι διάσημοι άνθρωποι τους οποίους θαυμάζουμε, λες και γεννήθηκαν εκ του μηδενός".

Θεμελιώδη σύμβολα του ευρωπαϊκού πολιτισμού
Σπαχής, Οδυσσέας
Γραφομηχανή 2014

Αν θεωρηθεί βάσιμη η άποψη για τον πολιτισμό ως πρόταση άμυνας απέναντι στην επιθετική βαρβαρότητα, την οποία η πολύσημη κρίση καθιστά απειλητική πλέον, οφείλουμε να ενισχύσουμε τούτη την εκδοχή με τον προβληματισμό γύρω από τα σύμβολα του πολιτισμού και την πορεία τους στον ιστορικό χρόνο.

 
Θρυμματισμένοι καιροί
Hobsbawm, Eric John, 1917-2012
Θεμέλιο 2013

Ο Eric Hobsbawm, ένας από τους λαμπρότερους και πιο πρωτότυπους ιστορικούς της εποχής μας, γεννήθηκε πριν σχεδόν εκατό χρόνια και μεγάλωσε στη Βιέννη και το Βερολίνο.

Biennále 3: Συνάντηση του Μεσογειακού Κοινοβουλίου για τον Πολιτισμό
Συλλογικό έργο
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2012

Η Συνάντηση του Μεσογειακού Κοινοβουλίου για τον Πολιτισμό πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολισμού, στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

 
Ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος: Γενικό ευρετήριο
Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Κ., 1902-1986
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε. 2010

Η έκδοση του έργου "Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος" του Παναγιώτη Κανελλόπουλου από "Το Βήμα", ολοκληρώνεται με τον ανά χείρας 22ο τόμο: το γενικό ευρετήριο του έργου, το οποίο αποτελεί καθοριστικό τμήμα του και το καθιστά εξαιρετικά χρηστικό, καθώς επιτρέπει στον αναγνώστη να ανατρέξει στοχευμένα στο σύνολό του.

Ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος: Ο λόρδος Μπάιρον και ο φιλελληνισμός
Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Κ., 1902-1986
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε. 2010

Στον δέκατο όγδοο τόμος της έκδοσης της "Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πνεύματος" από "Το Βήμα", ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ανατέμνει μία από τις εμβληματικότερες μορφές του ρομανικού κόσμου, που η μοίρα και η υστεροφημία της συνδέθηκε άρρηκτα με την Ελλάδα και το κίνημα του Φιλελληνισμού: τον Άγγλο ποιητή λόρδο Μπάιρον, που γεννήθηκε το 1788 στο Λονδίνο και πέθανε, σε ηλικία 36 ετών, το 1824 στο Μεσολόγγι.

 
Ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος: Ο Πούσκιν και η χρυσή εποχή της ρωσικής τέχνης
Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Κ., 1902-1986
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε. 2010

Στον δέκατο ένατο τόμο της έκδοσης της "Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πνεύματος" από "Το Βήμα", ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος περνά σε μια μεγάλη πνευματική και πολιτική δύναμη του ευρύτερου ευρωπαϊκού χώρου, η οποία επί αιώνες βρίσκεται και παραμένει μακριά από το επίκεντρο των εξελίξεων στη Δυτική Ευρώπη και κάτω από εντελώς διαφορετικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, διαμορφώνει τον δικό της δρόμο προς τον μεγάλο πολιτισμό: τη Ρωσία.

Ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος: Από τον Ούγκο Φόσκολο ως τον Σούμπερτ
Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Κ., 1902-1986
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε. 2010

Στον εικοστό τόμος της έκδοσης της "Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πνεύματος" από "Το Βήμα", ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος επικεντρώνεται σε δύο πεδία: στους Ιταλούς και τους Έλληνες ποιητές των αρχών του 19ου αιώνα, καθώς και στους συνθέτες της ίδιας εποχής στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

 
Ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος: Από τον Καντ ως τον Σοπενχάουερ
Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Κ., 1902-1986
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε. 2010

Στον εικοστό πρώτο τόμο της έκδοσης της "Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πνεύματος" από "Το Βήμα", ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος φτάνει στον φιλόσοφο που περισσότερο ίσως από κάθε άλλον ομότεχνό του επηρέασε τους νέους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο: τον πεσιμιστή Σοπενχάουερ.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)