Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [700] Καλές τέχνες
     [720] Αρχιτεκτονική
       [722.8] Αρχιτεκτονική, Αρχαία Ελληνική
        
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Λισός: Η αρχιτεκτονική του Ασκληπιείου
Κανελλόπουλος, Χρύσανθος
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή 2019

Εξήντα χρόνια μετά την ανασκαφή του Ασκληπιείου στη Λισό από το Νικόλαο Πλάτωνα, το ερευνητικό έργο υπό την αιγίδα του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ ανέλαβε την συστηματική καταγραφή των αρχιτεκτονικών στοιχείων του ιερού.

 
Ακρωτήρι Θήρας: Η αρχιτεκτονική της δυτικής οικίας
Παλυβού, Κλαίρη
Μέλισσα 2019

Η μελέτη της αρχιτεκτονικής αρχίζει από το στάδιο της ανασκαφής. Η παρατήρηση και η ορθή καταγραφή όλων των στοιχείων που αποκαλύπτονται κατά την αφαιρετική διαδικασία της ανασκαφής είναι το πολύτιμο πρωτογενές υλικό στο οποίο θα βασίζονται όλες οι μελλοντικές αναφορές και οι ερμηνευτικές απόπειρες· είναι πληροφορίες που περιέχονται στα στρώματα καταστροφής που απομακρύνονται, εφήμερα ίχνη ή ευαίσθητα αποτυπώματα που καταστρέφονται, στοιχεία που θα αλλοιωθούν ή θα αποκρυφθούν από τις στερεωτικές επεμβάσεις ή ακόμη και ο ίδιος ο όγκος των επιχώσεων, που αφαιρείται στην πορεία της ανασκαφής.

Ήρως κτίστης
Συλλογικό έργο
Μέλισσα 2018

Η δίτομη έκδοση, αφιέρωμα στη μνήμη του Χαράλαμπου Μπούρα, Ομότιμου Καθηγητή της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με τίτλο "Ήρως κτίστης.

 
Αρχιτεκτονική των ελληνιστικών χρόνων
Lauter, Hans
Καρδαμίτσα 2017

Η ελληνιστική αρχιτεκτονική σπάνια αποτέλεσε αντικείμενο αυτόνομης παρουσίασης. Υπήρχε μία υποτίμηση που είχε τις ρίζες της στην άποψη ότι ο κλασικός ναός αποτελεί το αποκορύφωμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

The Magical Path to the Acropolis
Παπανδρέου, Νίκος Α.
Μέλισσα 2016

The approach to the Acropolis follows a landscaped pedestrian route that connects the modern city to the venerated monument.

 
Αρχιτέκτων
Συλλογικό έργο
Μέλισσα 2016

[...] Στον τόμο περιλαμβάνονται άρθρα ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, πολιτικών μηχανικών και χημικού μηχανικού, οι οποίοι παρουσιάζουν τα τελευταία συμπεράσματα που προέκυψαν για την αρχαία αρχιτεκτονική κατά τις πρόσφατες αναστηλώσεις στα μνημεία της Ακροπόλεως, της Επιδαύρου, των Κυκλάδων, της Ρόδου, σε αρχαία οχυρωματικά έργα, σε θέατρα, σε μακεδονικούς τάφους και σε πληθώρα άλλων μνημείων.

Η στέγη του Ηρωδείου και άλλες γιγάντιες γεφυρώσεις
Κορρές, Μανόλης, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
Μέλισσα 2014

Κανείς ίσως από τους αναρίθμητους επισκέπτες του δεν έχει ακούσει ή σκεφθεί ότι το οικείο σε όλους Ηρώδειο υπήρξε το υψηλότερο κτήριο της χώρας, έως την εποχή του Hilton και του Πύργου των Αθηνών, ή ότι αυτό πρέπει να είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου έως σήμερα ρεκόρ για το μεγαλύτερο άνοιγμα στέγης (50 μ.

 
Έφεσος
Συλλογικό έργο
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού 2010

Ο καλαίσθητος τόμος με τίτλο "Έφεσος: ιστορία και αρχιτεκτονική", που εκδόθηκε από το ΙΜΕ με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ.

Ελλάδα, αρχαϊκή εποχή
Συλλογικό έργο
Η Καθημερινή 2007

Από τον 8ο αιώνα, μετά την παρακμή του μυκηναϊκού πολιτισμού, ο ελληνικός πολιτισμός εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου και οι πόλεις-κράτη ανταγωνίζονται η μία την άλλη, ιδρύοντας νέες αποικίες και χτίζοντας ναούς, θέατρα και παλαίστρες.

 
Ελλάδα, ελληνιστική εποχή
Συλλογικό έργο
Η Καθημερινή 2007

Η τέχνη της ελληνιστικής περιόδου -από το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την κατάκτηση των Ρωμαίων- περιλαμβάνει έναν τέτοιο πλούτο μορφών και μια τεράστια ποικιλία εκφράσεων, που καθιστά τον καθορισμό των ορίων και του χαρακτήρα της σχεδόν αδύνατο.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)