Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [000] Γενικά βιβλία
     [020] Βιβλιοθηκονομία
       [027] Βιβλιοθήκες. Αρχεία
         [027] Βιβλιοθήκες
           [027.8] Βιβλιοθήκες, Σχολικές
            
 
 
Σχηματική σκέψη
Συλλογικό έργο
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός 2015
 
Περί σχολικών βιβλιοθηκών
Μπίκος, Γιώργος Δ.
Γρηγόρη 2014

Οι Σχολικές Βιβλιοθήκες συγκρινόμενες με τις άλλες βιβλιοθήκες έχουν μια ιδιαιτερότητα, αφού ο ρόλος τους είναι διττός: λειτουργούν μεν με τρόπο όμοιο με τις όποιες άλλες βιβλιοθήκες, αλλά πάντοτε αφενός υπηρετούν τις ανάγκες ενός ιδιαίτερου θεσμού, όπως είναι το σχολείο, και αφετέρου το κοινό τους είναι ένα "ειδικό" κοινό, αφού αποτελείται μόνο από μέλη της σχολικής κοινότητας - δηλαδή από εκπαιδευτικούς και, κυρίως, από μαθητές.

Φιλαναγνωσία και σχολικές βιβλιοθήκες
Κοψιδά - Βρεττού, Παρασκευή
Εκδόσεις Καστανιώτη 2011

Το βιβλίο αυτό προσφέρεται ως ένα ενδεικτικό σχέδιο εργασίας με σκοπό την ανάπτυξη και την τόνωση της πράξης της ανάγνωσης, την υποστήριξη και ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας των μαθητών, τη δραστήρια αξιοποίηση της σχολικής βιβλιοθήκης σε κάθε μαθησιακή δραστηριότητα, την ενδυνάμωση της πνευματικής υφής του ενδοσχολικού περιβάλλοντος και την παιδαγωγική αναβάθμιση των διδακτικών-μαθησιακών λειτουργιών του.

 
Οι νέες τεχνολογίες στη σχολική βιβλιοθήκη
Κλιάπης, Πέτρος
University Studio Press 2011
Η βιβλιοθήκη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Αρβανίτη, Ιωάννα Κ.
University Studio Press 2011

Οι σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις δίνουν στη σχολική βιβλιοθήκη ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Υπερβαίνοντας τη συνηθισμένη λειτουργία της για δανεισμό και μελέτη βιβλίων, αναδεικνύεται σε ένα νέου τύπου υβριδικό περιβάλλον αγωγής και μάθησης, προσανατολισμένο στην καλλιέργεια της σχέσης παιδιών και εκπαιδευτικών τόσο με τη γνώση, όσο και με τον πολιτισμό.

 
Η βιβλιοθήκη στο ελληνικό σχολείο
Αρβανίτη, Ιωάννα Κ.
Σταμούλης Αντ. 2008

Η σχολική βιβλιοθήκη, ένα αγαθό που όλοι αναγνωρίζουν την αξία του, αποτελεί ακόμη και σήμερα ζητούμενο στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αν και θεσμικά η αναγκαιότητα της λειτουργίας της έχει αναγνωρισθεί ήδη από το 1835 με διάταγμα του Όθωνα.

Οι παπαγάλοι δεν διαβάζουν βιβλία
Συλλογικό έργο
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός 2005

[...] Θα ήθελα να περιγράψω αδρομερώς το πώς βλέπω, οραματίζομαι, σκέφτομαι τη λειτουργία των βιβλιοθηκών στα σχολεία μας.

 
Για τις σχολικές βιβλιοθήκες
Ντελόπουλος, Κυριάκος, 1933-
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός 2005

Οποιοδήποτε εκπαιδευτικό σύστημα, αν δεν υποστηρίζεται από ένα καλό σύστημα δικτύου βιβλιοθηκών στα σχολεία, είναι καταδικασμένο να αποτύχει γρηγορότερα και από τις άλλες εγγενείς αδυναμίες του.

Σχολικές βιβλιοθήκες
Μαλλιάρης, Αντώνης Δ.
Μαλλιάρης Παιδεία 2004

Με αφορμή τη μη ολοκλήρωση του προγράμματος για την ίδρυση 2.500 σχολικών βιβλιοθηκών, την καθυστέρησή του για 5 χρόνια τουλάχιστον (!) και τις δικαιολογημένες φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται από φορείς του βιβλίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών, από γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, βιβλιοπώλες, εκδότες, συγγραφείς, δημοσιογράφους κ.

 
Σχολικές βιβλιοθήκες
Σαΐτης, Χρίστος Α.
Ατραπός 2002

Το θέμα της σύστασης, της οργάνωσης και της αποτελεσματικής λειτουργίας των σχολικών βιβλιοθηκών απασχολεί σοβαρά και στις ημέρες μας τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οδηγός σχολικών βιβλιοθηκών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 2002

Ο οδηγός περιέχει στοιχεία και φωτογραφίες των σχολικών βιβλιοθηκών, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Β' και Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

 
Το παρόν και το μέλλον των σχολικών βιβλιοθηκών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών 2001

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών διοργάνωσε αυτή την ημερίδα πιστεύοντας ότι συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή ενός εκ των πλέον σημαντικών ζητημάτων που άπτονται της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στοχεύουν στην ουσιαστική αναμόρφωση της: την προώθηση του βιβλίου ως πνευματικού αγαθού και την λειτουργική του ενσωμάτωση στα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από το δίκτυο των σχολικών βιβλιοθηκών.

Η βιβλιοθήκη και το βιβλίο στην εκπαίδευση
Συλλογικό έργο
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου 1998

Στις 13 και 14 Μαΐου 1997 πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου διημερίδα με θέμα: "H βιβλιοθήκη στην εκπαίδευση", υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοπωλών, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκάριων.

 

               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)