Βιβλίο
Ανν Μαρτινετί
Francois Riviere
Μετάφραση: Μαριάννα Κουτάλου
Φωτογράφος: Philippe Asset
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 168
Σχήμα: 22χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-3346-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La sauce était presque parfaite: 80 recettes d'après Alfred Hitchcok
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2012)
Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια
80 συνταγές από τον Alfred Hitchcock
80 συνταγές από τον Alfred Hitchcock
Ανν Μαρτινετί
Francois Riviere
Μετάφραση: Μαριάννα Κουτάλου
Φωτογράφος: Philippe Asset
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 168
Σχήμα: 22χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-3346-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La sauce était presque parfaite: 80 recettes d'après Alfred Hitchcok
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2012)
Περίληψη:
Ο Alfred Hitchcock ήταν γιος ενός παντοπώλη χονδρικής του ανατολικού Λονδίνου, και ο ίδιος ένας bon vivant λάτρης του εκλεκτού φαγητού, όπως μαρτυρούν τόσο οι φωτογραφίες αυτού του θρυλικού σκηνοθέτη όσο και το περιεχόμενο των ταινιών του.
Από τα πρώτα αγγλικά έργα του έως τα αριστουργήματα της αμερικανικής περιόδου, "Μάρνι", "Τα πουλιά", "Οικογενειακή συνωμοσία", ο Hitchcock δεν έπαψε να κάνει αναφορές στη γαστρονομία.
Ακόμα και η τελετουργία των γευμάτων συνδέεται συχνά με τη δράση της αφήγησης: όπως το περίφημο δείπνο στο σπίτι της μυθιστοριογράφου Σέντμπασκ στις "Υποψίες", το οικογενειακό γεύμα στο "Νέος και αθώος", το πικνίκ με θέα το Πριγκιπάτο του Μονακό στο "Κυνήγι του κλέφτη", η μανία του αστυνομικού της "Φρενίτιδας" πάνω σ' ένα πολύ ψημένο πουλερικό.
Οι βιογράφοι του πολύ λαίμαργου Alfred ανέφεραν συχνά την αγάπη του για την αστική γαλλική κουζίνα αλλά και για τα αγγλικά εθιμοτυπικά πιάτα (τις γλώσσες του Ντόβερ, τις "pies" κτλ.), καθώς και την αφοσίωσή του στα καλά εστιατόρια του Χόλλυγουντ: ιδιαίτερα το Chasen' s και το Romanoff.
Αυτό το βιβλίο μπλέκει την αφήγηση, από τον Francοis Riviere, της ζωής και του έργου του Alfred Hitchcock από την άποψη των γήινων τροφών με τις συνταγές που βρήκε η Anne Martinetti σε σημαντικές σκηνές ταινιών, κατάλληλα αναμορφωμένες για να φτιάξετε μόνοι σας τα ωραία πιάτα του μετρ του σασπένς. Είναι οργανωμένο γεωγραφικά από το Λονδίνο ως τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, περνώντας από τη Νέα Υόρκη, μαζί με κάποια ταξίδια στον κόσμο.
Γαστρονομικά σουαρέ Hitchcock μεταξύ φίλων ενόψει!
Ο Alfred Hitchcock ήταν γιος ενός παντοπώλη χονδρικής του ανατολικού Λονδίνου, και ο ίδιος ένας bon vivant λάτρης του εκλεκτού φαγητού, όπως μαρτυρούν τόσο οι φωτογραφίες αυτού του θρυλικού σκηνοθέτη όσο και το περιεχόμενο των ταινιών του.
Από τα πρώτα αγγλικά έργα του έως τα αριστουργήματα της αμερικανικής περιόδου, "Μάρνι", "Τα πουλιά", "Οικογενειακή συνωμοσία", ο Hitchcock δεν έπαψε να κάνει αναφορές στη γαστρονομία.
Ακόμα και η τελετουργία των γευμάτων συνδέεται συχνά με τη δράση της αφήγησης: όπως το περίφημο δείπνο στο σπίτι της μυθιστοριογράφου Σέντμπασκ στις "Υποψίες", το οικογενειακό γεύμα στο "Νέος και αθώος", το πικνίκ με θέα το Πριγκιπάτο του Μονακό στο "Κυνήγι του κλέφτη", η μανία του αστυνομικού της "Φρενίτιδας" πάνω σ' ένα πολύ ψημένο πουλερικό.
Οι βιογράφοι του πολύ λαίμαργου Alfred ανέφεραν συχνά την αγάπη του για την αστική γαλλική κουζίνα αλλά και για τα αγγλικά εθιμοτυπικά πιάτα (τις γλώσσες του Ντόβερ, τις "pies" κτλ.), καθώς και την αφοσίωσή του στα καλά εστιατόρια του Χόλλυγουντ: ιδιαίτερα το Chasen' s και το Romanoff.
Αυτό το βιβλίο μπλέκει την αφήγηση, από τον Francοis Riviere, της ζωής και του έργου του Alfred Hitchcock από την άποψη των γήινων τροφών με τις συνταγές που βρήκε η Anne Martinetti σε σημαντικές σκηνές ταινιών, κατάλληλα αναμορφωμένες για να φτιάξετε μόνοι σας τα ωραία πιάτα του μετρ του σασπένς. Είναι οργανωμένο γεωγραφικά από το Λονδίνο ως τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, περνώντας από τη Νέα Υόρκη, μαζί με κάποια ταξίδια στον κόσμο.
Γαστρονομικά σουαρέ Hitchcock μεταξύ φίλων ενόψει!
Θέματα:
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Παναγιώτης Δασκαλόπουλος | Σινεμαγειρέματα | Περιοδικό "(δε)κατα" | 28 | Χειμώνας 2011-2012 |
Σάντρα Βούλγαρη | Γαστρονομία και Χίτσκοκ | "Η Καθημερινή" | 4/12/2010 | |
Ελεάννα Βλαστού | Λογοτεχνική κουζίνα | "Athens Voice" | 302 | 20/5/2010 |
Δημήτρης Δαλδάκης | Βιβλία για τις πασχαλινές ημέρες | "Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη" | 596 | 26/3/2010 |
Κώστας Μπουρούσης | Μπουκιά και συχώριο | "Πρώτο Θέμα" | 14/3/2010 | |
Κώστας Κατσουλάρης | Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια | "Veto" | 7/3/2010 | |
Λεονί Σταφυλά | Καν' το όπως ο... Χίτσκοκ | "Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο" | 6/3/2010 | |
Σταυρούλα Παπασπύρου | Χορτάστε διάβασμα | "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή" | 432 | 28/2/2010 |
Δειπνητής | Ο δολοφόνος κρυβόταν στην... κουζίνα | "Ελευθεροτυπία" | 27/2/2010 | |
Vivienne Nilan | Crime, food and humor inspired by Alfred Hitchcock | "Athens Plus" | 26/2/2010 | |
Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, οι σάλτσες και οι δίαιτες | "Το Βήμα" | 20/2/2010 | ||
Χρύσα Νάνου | Πιάτα σαμποτάζ αλά Χίτσκοκ | "Αγγελιοφόρος" | 13/2/2010 |