Βιβλίο
Γεύση ελληνική
Ψωμιά, κουλούρια, παξιμαδερά, πιτίτσες

Εύη Λ. Βουτσινά
Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Καφίρης
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 5
2007
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1998
σ. 162
Σχήμα: 22χ22
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-4606-0
ISBN Σετ 960-03-4610-0
Α/Α Τόμου: 1
Αριθμός Τόμων: 1
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-10-2008)
Περίληψη:

Σε τούτο τον τόμο συγκέντρωσα ένα μέρος από τα παραδοσιακά ελληνικά ψωμιά που έχω καταγράψει - το πρώτο και το βασικό κομμάτι από τη "Γεύση Ελληνική". Ψωμιά και ψωμάκια, γιορτινά και γαμήλια, απλά και καθημερινά, απαλά και αφράτα, και άλλα αυστηρά, δυνατά, κάποτε λίγο σκληρά αλλά και διπλοψημένα (παξιμάδια), που κρατούν πολύ καιρό, καθώς και κουλούρια για κάθε περίσταση. Καθένα αποπνέει το φως και τη γεύση του τόπου του, αφού ακόμα και η ιδιαίτερη σύσταση του νερού επηρεάζει τη γεύση του ψωμιού από τόπο σε τόπο.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Νταϊάνα ΚόχυλαΓια υποψήφιους σεφ"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"6/3/2010