Βιβλίο
Τρόφιμα και καταναλωτής
Διεπιστημονική προσέγγιση στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος
Συλλογικό έργο
Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος
Γιάννης Σωτηρόπουλος
Ευθύμιος Μυγδάκος
Παναγιώτης Ε. Καλδής
Βασίλειος Κρέστος
Richard - Nicolas Lacroix
Φίλιππος Καρυπίδης
Θωμάς Μπίντσης
Β. Γιακουμάκη
Γ. Θεοδωρίδης
Δημήτρης Ζέρβας
Βάιος Θ. Καραθάνος
Ελισάβετ Γεροθανάση
Ειρήνη Τζίμητρα - Καλογιάννη
Βασιλική Κωσταρέλλη
Γ. Μαγλαράς
Αθ. Κρυστάλλης
Πολύμερος Χρυσοχού
Georges Giraud
Γεώργιος Χρυσοχοΐδης
Λάμπρος Τσούργιαννης
Andrew Errington
Martyn Warren
John Eddison
Α. Στάμος
Α. Τσιουμάνης
Γεώργιος Μαλινδρέτος
Αλεξία Κ. Γιαννουζάκου
Αθήνα
Ελληνοεκδοτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 262
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8458-15-4
Πανεπιστημιακά Βιβλία
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-06-2011)
Περίληψη:

Στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής κοινωνίας, το αγροδιατροφικό σύστημα άρχισε να διαφοροποιείται και η διατροφική πολιτική, σε παγκόσμιο επίπεδο, οργανώθηκε πάνω σε νέες βάσεις, οι οποίες όμως συχνά αναθεωρούνται, σε συνδυασμό και με τα δυσμενή αποτελέσματα της περιβαλλοντικής καταστροφής, η οποία φαίνεται πως εμφανίστηκε απειλητικά και πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις των ειδικών. Η τελευταία αυτή εξέλιξη γέννησε μία νέα ιδεολογία, η οποία πολύ σύντομα ανέδειξε την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών για την επίτευξη της λεγόμενης Βιώσιμης Κατανάλωσης.

Η έκδοση του παρόντος συλλογικού τόμου θα πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αποτελέσει το έναυσμα για συνεχή δημοσίευση ερευνητικών εργασιών πάνω σε θέματα τροφίμων και καταναλωτή, όπως είναι η διασφάλιση της ποιότητας και τα πρότυπα για τη διασφάλιση αυτή, η βιώσιμη κατανάλωση, η διατροφική πολιτική γενικά, και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της, η καταναλωτική συμπεριφορά και η προστασία του καταναλωτή από τροφικές ασθένειες, η μεσογειακή διατροφή, τα παραδοσιακά τρόφιμα ετικέτας, τα κανάλια διανομής των τροφίμων (logistics), τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα λειτουργικά τρόφιμα, η οργάνωση των καταναλωτών κ.ά.