Βιβλίο
Γάλα και προϊόντα γάλακτος
Τεχνολογία, χημεία και μικροβιολογία

Alan H. Varnam
Jane P. Sutherland
Μετάφραση: Ιωάννης Χατήρης
Αθήνα
Ίων
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 432
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-411-659-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Milk and Milk Products, Technology, Chemistry and Microbiology
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 32.61€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-02-2010)
Περίληψη:

Για το βιβλίο αυτό έχει ληφθεί υπόψη όχι μόνο οι απαιτήσεις σπουδαστών και αποφοίτων αντίστοιχων σχολών αλλά και των διπλωματούχων που παίρνουν θέση στη βιομηχανία και αντιμετωπίζουν νέες και πιθανόν δύσκολες καταστάσεις. Το βιβλίο έχει τέτοια δομή ώστε να αντιμετωπίζει τις ανάγκες των σπουδαστών με βασικές γνώσεις χημείας, βιοχημείας και μικροβιολογίας, αλλά και ατόμων που εργάζονται στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η βασική προσέγγιση είναι να παρουσιαστούν οι βιομηχανικοί μέθοδοι από άποψη τεχνολογική σε σχέση με τη χημεία και τη μικροβιολογία με τα βασικά των επιστημών αυτών. Η γαλακτοβιομηχανία με την ευρεία έννοια περιλαμβάνει και τις απομιμήσεις προϊόντων γάλακτος και ανάλογα προϊόντα.

Σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου υπάρχουν παραπομπές καθώς και ασκήσεις, ώστε να γίνεται εφαρμογή της θεωρίας. Επίσης, όπου περιλαμβάνονται όπου χρειάζεται σημεία ελέγχου, βασισμένα στο σύστημα HACCP.