e-book
Μαγειρεύοντας με Φερνέτ Μπράνκα

Τζέιμς Χάμιλτον - Πάτερσον
Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη
Αθήνα
Μίνωας
Αριθμός Έκδοσης: 2
2010
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2008
σ. 374
ISBN: 978-960-481-463-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Cooking With Fernet Branca
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Διεύθυνση Internet: www.minoas.gr/book-3296.minoas
Κυκλοφορεί
Τιμή: 4.99€ Φ.Π.Α.: 24%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-11-2017)
Περίληψη:

Το "Μαγειρεύοντας με Φερνέτ Μπράνκα" είναι ένας κωμικός εφιάλτης, μια ιστορία για τα παράδοξα της ζωής και της μαγειρικής, τα επικίνδυνα μονοπάτια που μας οδηγεί η απόλαυση.

Ο Τζέραλντ, ένας ξεπεσμένος Άγγλος συγγραφέας, ζει στην κορυφή ενός λόφου στην Τοσκάνη. Γράφει βιβλία για λογαριασμό διασημοτήτων, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε να γίνει γνωστός ως εξειδικευμένος γαστρονόμος. Άλλωστε, είναι ο εμπνευστής πρωτοποριακών και εκλεπτυσμένων συνταγών όπως Μύδια με Σοκολάτα, Παγωτό Σκόρδο με Φερνέτ Μπράνκα, Πουρέ Δαμάσκηνων με ραβέντι και Γάτα Καπνιστή (χωρίς τα κόκαλα).

Ο Τζέραλντ μοιράζεται απρόθυμα το βασίλειό του στο λόφο της Τοσκάνης με τη Μάρτα, μια, κατά τη γνώμη του, άξεστη γυναίκα από μια χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι αμοιβαίες παρεξηγήσεις αυτών των δύο εξόριστων, που ο καθένας τους ψάχνει την τέλεια συνταγή για την επιτυχία κάτω από τον καυτό ήλιο της Τοσκάνης, γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες. Υπό τον ήχο ελικοπτέρων και όπερας, ζαλισμένοι από απίστευτες ποσότητες του πικρού λικέρ Φερνέτ Μπράνκα - κάτι που και οι δύο φαίνεται να έχουν συνεχώς διαθέσιμο στα σπίτια τους - οι ζωές των δύο γειτόνων σταδιακά συνυφαίνονται, παράξενα και καταστροφικά.