Βιβλίο
Τσελεμεντές
Οδηγός ζαχαροπλαστικής

Νικόλαος Τσελεμεντές
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2011
σ. 190
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960503-045-2
Α/Α Τόμου: 3
Αριθμός Τόμων: 3
Σημειώσεις: Copyright: Εκδόσεις "Dominate". Η παρούσα έκδοση στηρίχθηκε στην έκδοση που κυκλοφόρησε το 1976, η οποία εκσυγχρονίστηκε γλωσσικά για τη διευκόλυνση των αναγνωστών. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 16.10.2011.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Περιέχονται οι ενότητες:
- Πρακτικές συμβουλές
- Συνταγές για μίξερ
- Παντεσπάνια - γλάσα
- Πάστες
- Τούρτες
- Τάρτες - ταρτελέτες
- Κέικ
- Πουτίγκες
- Κρέμες
- Μπισκότα
- Γλυκά ταψιού, τηγανιού, κατσαρόλας
- Τσουρέκια - πίτες
- Κουραμπιέδες - μελομακάρονα
- Σταφιδογλυκίσματα
- Μικρά γλυκίσματα
- Γρανίτες και παγωτά
- Κομπόστες - γλυκά κουταλιού
- Ζελέδες
- Ποτά - λικέρ - κοκτέιλ
- Διεθνής ζαχαροπλαστική

Αναλυτικά περιεχόμενα

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές ανέδειξε τη μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα του 20ού αι. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, εξέδωσε τον περίφημο "Οδηγό της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής", ο οποίος περιλάμβανε συνταγές από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, διατροφικές συμβουλές, οδηγίες και σχόλια περί μαγειρικής κ.ά. έκτοτε το βιβλίο του κυκλοφόρησε σε αλλεπάλληλες εκδόσεις, βρίσκοντας τη θέση του σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.