Βιβλίο
Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές

Βασίλης Καλλίδης
Φωτογράφος: Makos
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 213
Σχήμα: 22χ17
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-4423-3
Μαγειρική
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-02-2012)
Περίληψη:

Μέσα στην κουζίνα του, γεμάτη κατσαρόλια και ατμούς, ψάρια να ροδοκοκκινίζουν στον φούρνο και κρέατα να τσιτσιρίζουν πάνω στις σχάρες, ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει για τους εκλεπτυσμένους ουρανίσκους των Αθηναίων. Αξημέρωτα ο σεφ φοράει τα αθλητικά παπούτσια, βάζει στην πλάτη το σακίδιό του και ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης για να βρει καλούδια, σπάνια χόρτα, τοπικά προϊόντα και τα πιο φρέσκα ψάρια. Μπαίνει σε μαγαζάκια-τρύπες όπου παλιοί τεχνίτες συνεχίζουν να παρασκευάζουν με μεράκι συνταγές δεκαετιών.

Μέσα σ' αυτό το βιβλίο ο Βασίλης Καλλίδης μάς μαθαίνει απλές συνταγές νέας ελληνικής κουζίνας. Ό,τι λέει η παράδοση μέσα από τα μάτια όμως ενός νέου σεφ. Ταξιδεύουμε μαζί του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο εστιατόριό του και μαθαίνουμε γωνιές της πόλης και εύκολες συνταγές.