Βιβλίο
Τα δικά μου αλλαντικά
Συνταγές για λουκάνικα, καπνιστό κρέας, ζαμπόν, σαλάμι και πατέ

Μπέρνχαρτ Γκαμ
Μετάφραση: Μαρία Παπαδάκη
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Φωτογράφος: Friedhelm Volk
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 141
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-145-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Würste, Sülzen, Pasteten selbstgemacht
Το Βήμα· Μικρά Πρακτικά 7
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ψύχαλος", 2000 με τον τίτλο: "Κάνω τα δικά μου αλλαντικά". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 15.9.2012.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο Μπέρνχαρντ Γκαμ, έμπειρος επαγγελματίας αλλαντοποιός, αποδεικνύει ότι η παρασκευή αλλαντικών όχι μόνο είναι μια εξαιρετικά ευχάριστη ασχολία, αλλά μπορεί να γίνει και ένα πραγματικά διασκεδαστικό χόμπι. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται συνταγές για κάθε είδους αλλαντικά (λουκάνικα, σαλάμι, πατέ κ.ά.) βήμα βήμα, με τρόπο τόσο πρακτικό, απλό και κατανοητό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί επιτυχώς ακόμη και ο αρχάριος. Έτσι, ο συγγραφέας μάς μαθαίνει πώς να απολαύσουμε δικά μας, σπιτικά και υγιεινά, αλλαντικά, καθώς φροντίζει να προσφέρει την απαιτούμενη γνώση και να επιλύσει κάθε σχετική απορία μας, όπως, λ.χ.:

- Ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός;
- Ποια είναι τα είδη των αλλαντικών;
- Τι είδους κρέας χρειάζεται, πώς και για πόσο καιρό διατηρείται;
- Ποια καρυκεύματα είναι απαραίτητα;
- Πώς να φτιάξουμε καπνιστά αλλαντικά;
- Πώς να ετοιμάσουμε βραστά αλλαντικά και πώς ωμά;
- Πώς επιτυγχάνεται η ωρίμανση των αλλαντικών;