Βιβλίο
Παντελής Ζωιόπουλος
Αθήνα
Αρμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 190
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-527-725-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.78€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-10-2012)
Η τρέλα στο πιάτο μας
Επιστήμη και πολιτική της διατροφής
Επιστήμη και πολιτική της διατροφής
Παντελής Ζωιόπουλος
Αθήνα
Αρμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 190
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-527-725-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.78€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-10-2012)
Περίληψη:
Στην εποχή μας η Επιστήμη, και κατ' επέκταση η Έρευνα, κινείται με υψηλές ταχύτητες, αλλά πολλές φορές επικρατεί σύγχυση ως προς το ποιός είναι ο σκοπός και ποιός ο στόχος, αφού το ανθρώπινο μυαλό αδυνατεί να παρακολουθήσει τις γρήγορες εξελίξεις. Ορισμένες φορές τα αποτελέσματα της επιστήμης διαφεύγουν των δυνατοτήτων μας για μια ενδελεχή επεξεργασία των δεδομένων, κυρίως λόγω της αδυναμίας μας να εφαρμόσουμε αξιόπιστους ελέγχους πάνω σε ορισμένες φάσεις των παραγωγικών διαδικασιών. Η υπόθεση της παραγωγής των τροφίμων αποτελεί μία ατελείωτη περιπέτεια...
Στην εποχή μας η Επιστήμη, και κατ' επέκταση η Έρευνα, κινείται με υψηλές ταχύτητες, αλλά πολλές φορές επικρατεί σύγχυση ως προς το ποιός είναι ο σκοπός και ποιός ο στόχος, αφού το ανθρώπινο μυαλό αδυνατεί να παρακολουθήσει τις γρήγορες εξελίξεις. Ορισμένες φορές τα αποτελέσματα της επιστήμης διαφεύγουν των δυνατοτήτων μας για μια ενδελεχή επεξεργασία των δεδομένων, κυρίως λόγω της αδυναμίας μας να εφαρμόσουμε αξιόπιστους ελέγχους πάνω σε ορισμένες φάσεις των παραγωγικών διαδικασιών. Η υπόθεση της παραγωγής των τροφίμων αποτελεί μία ατελείωτη περιπέτεια...
Θέματα:
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Λεωνίδας Λουλούδης | Με το πριόν(ι) στο πιάτο | "The Athens Review of Books" | 36 | Ιανουάριος 2013 |
Ιωάννα Φωτιάδη | Το βιολογικό κρέας είναι... βιολογικό; | "Η Καθημερινή" | 24/11/2012 |