Βιβλίο
Εργαστηριακή μικροβιολογία τροφίμων

Συλλογικό έργο
Δημήτριος Τυμπής
Ελευθέριος Πετράκης
Σπυρίδων Κοντελές
Θεσσαλονίκη
Δίσιγμα
2011
σ. 123
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-9495-23-3
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-06-2013)
Περίληψη:

Το βιβλίο Εγαστηριακή Μικροβιολογία Τροφίμων περιγράφει τις βασικές μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων που συνήθως πραγματοποιούνται σε αντίστοιχα εργαστήρια. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναλύσεις της ''Ολικής Μεσόφιλης Χλωρίδας'', Εντεροβακτηριοειδών, L.monocytogenes, Salmonellae, Staphylococcus aureus, καθώς και άμεσες μικροσκοπικές μεθόδους (Howard) κ.ά. Η συγγραφή της μεθοδολογίας των αναλύσεων έγινε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι περιεκτικές, κατανοητές και κυρίως εύκολα εφαρμόσιμες, ακόμα και από ανθρώπους με πολύ μικρή εμπειρία σε αναλύσεις του είδους αυτού. Κάθε ανάλυση περιλαμβάνει περιληπτική εισαγωγή, με έμφαση στη σκοπιμότητα πραγματοποίησής της, περιγραφή των υλικών και των τεχνικών που απαιτούνται για την διενέργειά της και ολοκληρώνεται με την ανάγνωση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων.