Βιβλίο
Θερμοκήπια
Τεχνολογίες για βέλτιστη παραγωγή

Συλλογικό έργο
Cecilia Stanghellini
Bert van't Ooster
Ep Heuvelink
Μετάφραση: Νικόλαος Κατσούλας
Αθήνα
Πεδίο
2019
σ. 400
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-635-089-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 34.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-10-2019)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό παρέχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα αύξησης και ανάπτυξης των φυτών και σε τεχνικές διαχείρισης του μικροκλίματος και της καλλιέργειας στο θερμοκήπιο. Αναλύει τη σχέση μεταξύ της απόδοσης της καλλιέργειας και του περιβάλλοντος, προσπαθώντας να εξηγήσει τις διαδικασίες που καθορίζουν το μικροκλίμα στο θερμοκήπιο. Έχοντας πλέον τη δυνατότητα να τροποποιούν το περιβάλλον στο εσωτερικό του θερμοκηπίου, οι παραγωγοί πρέπει να φροντίζουν για την ισορροπία μεταξύ κόστους και οφέλους από την εγκατεστημένη τεχνολογία. Αυτό το βιβλίο περιγράφει τις μεθόδους και τους τρόπους που μπορεί να γίνουν οι "βέλτιστες" επιλογές σχετικά με τις τεχνολογίες των θερμοκηπίων και δίνει αρκετά σχετικά παραδείγματα.

Εξετάζεται η αειφορική διαχείριση του εναέριου περιβάλλοντος και του περιβάλλοντος της ρίζας των φυτών, καθώς και τα υπέρ και τα κατά της κάθετης γεωργίας. Οι διαδικασίες που περιγράφονται, όπως η αύξηση των φυτών, το ενεργειακό ισοζύγιο και η ανταλλαγή μάζας, ισχύουν για κάθε είδος θερμοκηπίου. Έτσι, παρά τη χρήση της λέξης "τεχνολογία", το βιβλίο αυτό δεν αφορά μόνο θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας.

Ένα πρακτικό εγχειρίδιο χρήσιμο σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τις καλλιέργειες υπό κάλυψη, από τους φοιτητές και τους καθηγητές πανεπιστημίων μέχρι τους επαγγελματίες συμβούλους στον τομέα και τους διαχειριστές θερμοκηπιακών επιχειρήσεων.