Βιβλίο
Ελληνική κουζίνα: Μαγειρική

Βέφα Αλεξιάδου
Φωτογράφος: Ζ. Κ. Αναστασιάδης
Φωτογράφος: Χ. Δ. Νικολέρη
Αθήνα
Βέφα Αλεξιάδου
2008
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1988
σ. 159
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-85018-4-3
Σημειώσεις: Φωτογραφία εξωφύλλου: Γιώργος Δεπόλλας.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 26.63€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-01-2012)
Περίληψη:

Η ελληνική κουζίνα περισσότερο από κάθε άλλη κουζίνα ζυμώθηκε και διαμορφώθηκε με τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού, με την ελληνική παράδοση. Είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα να διασκεδάζει τις χαρές του, να γλυκαίνει τις λύπες του, ν' απαλύνει τους κόπους του τρώγοντας και πίνοντας με συγγενείς και φίλους. Μαζί με το λιτό ή πλούσιο φαγητό του μοιράζεται μαζί του τη χαρά, τη λύπη, ό,τι τον απασχολεί σοβαρά. [...]

Στον πέμπτο τόμο της σειράς βιβλίων μου προσπάθησα να δώσω όλες τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μαζί με λίγα στοιχεία της ελληνικής παράδοσης που διδάχθηκα από τη γιαγιά και τη μητέρα μου και που πιστεύω πως θα διαδώσω για τα εγγόνια μου και τις επόμενες γενιές.

(από τον πρόλογο της Βέφας Αλεξιάδου)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Νταϊάνα ΚόχυλαΓια υποψήφιους σεφ"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"6/3/2010