Βιβλίο
Μαρί - Αμελί Πικάρ
Μετάφραση: Μενέλαος Παπαϊωάννου
Αθήνα
Ενάλιος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 270
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-536-475-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Les aliments préventifs contre le cancer
Ευ Ζην
Ονομασία Υποσειράς: Διατροφή
Σημειώσεις: Πρόλογος: Δρ Ροζέ Αλφόν.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.91€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-06-2011)
Τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου
Μαρί - Αμελί Πικάρ
Μετάφραση: Μενέλαος Παπαϊωάννου
Αθήνα
Ενάλιος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 270
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-536-475-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Les aliments préventifs contre le cancer
Ευ Ζην
Ονομασία Υποσειράς: Διατροφή
Σημειώσεις: Πρόλογος: Δρ Ροζέ Αλφόν.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.91€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-06-2011)
Περίληψη:
Εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν από καρκίνο κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου που ευνοούν την εκδήλωση αυτής της νόσου: το κάπνισμα, το οινόπνευμα, και η μόλυνση του περιβάλλοντος.
Εκτιμάται ότι το 30% των καρκίνων είναι δυνατόν να προκαλείται λίγο ως πολύ άμεσα ή έμμεσα από τις διατροφικές μας συνήθειες.
Οι τροφές που αποκαλούνται αντικαρκινικές ή "τροφές για την πρόληψη του καρκίνου" περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν λαοί που δεν προσβάλλονται από καρκίνο και αυτό οφείλεται στις διατροφικές τους συνήθειες.
Η συγγραφέας προτείνει έναν συγκεκριμένο κατάλογο από 20 τρόφιμα που μπορούν να είναι αντικαρκινικοί παράγοντες.
Με την κοινή λογική και με ατομική πειθαρχία, ο καθένας μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο να προσβληθεί από καρκίνο και να ζήσει μια ήρεμη και καλή ζωή.
Εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν από καρκίνο κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου που ευνοούν την εκδήλωση αυτής της νόσου: το κάπνισμα, το οινόπνευμα, και η μόλυνση του περιβάλλοντος.
Εκτιμάται ότι το 30% των καρκίνων είναι δυνατόν να προκαλείται λίγο ως πολύ άμεσα ή έμμεσα από τις διατροφικές μας συνήθειες.
Οι τροφές που αποκαλούνται αντικαρκινικές ή "τροφές για την πρόληψη του καρκίνου" περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν λαοί που δεν προσβάλλονται από καρκίνο και αυτό οφείλεται στις διατροφικές τους συνήθειες.
Η συγγραφέας προτείνει έναν συγκεκριμένο κατάλογο από 20 τρόφιμα που μπορούν να είναι αντικαρκινικοί παράγοντες.
Με την κοινή λογική και με ατομική πειθαρχία, ο καθένας μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο να προσβληθεί από καρκίνο και να ζήσει μια ήρεμη και καλή ζωή.
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου | Τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου | Περιοδικό "Τηλέραμα" | 8/10/2011 |
Η σωστή διατροφή | "Τα Νέα" | 23/8/2011 |