Βιβλίο
Τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου

Μαρί - Αμελί Πικάρ
Μετάφραση: Μενέλαος Παπαϊωάννου
Αθήνα
Ενάλιος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 270
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-536-475-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Les aliments préventifs contre le cancer
Ευ Ζην
Ονομασία Υποσειράς: Διατροφή
Σημειώσεις: Πρόλογος: Δρ Ροζέ Αλφόν.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.91€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-06-2011)
Περίληψη:

Εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν από καρκίνο κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου που ευνοούν την εκδήλωση αυτής της νόσου: το κάπνισμα, το οινόπνευμα, και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Εκτιμάται ότι το 30% των καρκίνων είναι δυνατόν να προκαλείται λίγο ως πολύ άμεσα ή έμμεσα από τις διατροφικές μας συνήθειες.

Οι τροφές που αποκαλούνται αντικαρκινικές ή "τροφές για την πρόληψη του καρκίνου" περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν λαοί που δεν προσβάλλονται από καρκίνο και αυτό οφείλεται στις διατροφικές τους συνήθειες.

Η συγγραφέας προτείνει έναν συγκεκριμένο κατάλογο από 20 τρόφιμα που μπορούν να είναι αντικαρκινικοί παράγοντες.

Με την κοινή λογική και με ατομική πειθαρχία, ο καθένας μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο να προσβληθεί από καρκίνο και να ζήσει μια ήρεμη και καλή ζωή.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΤρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνουΠεριοδικό "Τηλέραμα"8/10/2011
Η σωστή διατροφή"Τα Νέα"23/8/2011