Βιβλίο
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών
69 ποιητές από 22 χώρες
1o Athens World Poetry Festival

Συλλογικό έργο
Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ
Δημήτρης Αγγελής
Ευγένιος Αρανίτσης
Ομέρο Αρίτζις
Γιώτα Αργυροπούλου
Νάνος Βαλαωρίτης
Αναστάσης Βιστωνίτης
Τάσος Γαλάτης
Ηλίας Γκρης
Στάθης Γουργουρής
Γιώργος Γώτης
Βερονίκη Δαλακούρα
Γιάννης Δάλλας
Κική Δημουλά
Νικόλας Ευαντινός
Γιάννης Ευσταθιάδης
Γιάννης Ζέρβας
Ντέσμοντ Ίγκαν
Άγγελος Καλογερόπουλος
Κώστας Καναβούρης
Γιάννης Κακουλίδης
Δημήτρης Καλοκύρης
Τασούλα Καραγεωργίου
Βαγγέλης Κάσσος
Ηλίας Κεφάλας
Έλσα Κορνέτη
Χλόη Κουτσουμπέλη
Μαρία Κυρτζάκη
Βασίλης Ρούβαλης
Σταύρος Σταμπόγλης
Γιώργος Χουλιάρας
Γιώργος Χρονάς
κ.ά.
Αθήνα
Κύκλος Ποιητών
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 222
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-80891-0-5
Σημειώσεις: Κατάλογος-ανθολόγιο του Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώθηκε στην Αθήνα μεταξύ 23-29 Σεπτεμβρίου 2013. Προλογικό σημείωμα: Κύκλος Ποιητών.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-12-2013)
Περίληψη:

Από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013, με τη συμμετοχή ποιητών από είκοσι δυο χώρες, διοργανώθηκε το πρώτο "Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών" από τον Κύκλο Ποιητών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη και άλλους φορείς πολιτισμού και Δήμους της Αττικής.

Εξήντα εννέα ποιητές συμμετέχουν σε είκοσι δυο εκδηλώσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Καισαριανή, τη Νέα Ιωνία, τη Νέα Σμύρνη, τον Υμηττό και φυσικά τους Δελφούς.

"Κι οι ποιητές τι χρειάζονται σ' έναν μικρόψυχο καιρό;" αναρωτιόταν πριν από δύο αιώνες ο Χέλντερλιν. Όμως σπουδαία ποίηση γράφτηκε σε δύσκολους και μικρόψυχους καιρούς. Ενώ μαινόταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ο Έλιοτ εξέδωσε τα "Τέσσερα κουαρτέτα" και σε καθεστώς εξορίας ο Μπρεχτ εμπνεύσθηκε τα καλύτερα ποιήματά του.

Μέσα στον πόλεμο ο Σεφέρης έγραψε τον "Τελευταίο σταθμό" κι ο Εγγονόπουλος τον "Μπολιβάρ". Στη δική μας δύσκολη και μικρόψυχη εποχή ο Κύκλος Ποιητών, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, διοργάνωσε ένα διεθνές φεστιβάλ ποίησης, αναδεικνύοντας κοινό πεδίο δημιουργίας σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.

Στο πεδίο αυτό η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμο μερίδιο, διεκδικώντας τη βαρύτητα και εξωστρέφεια που χρειάζεται και της ανήκουν. Τόπος γεωγραφικά μικρός, αλλά με τεράστιο ιστορικό βάθος, η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει χώρα ποιητών. Ήταν καιρός να γίνει και τόπος φιλοξενίας ποιητών από όλον τον κόσμο. Στις αμμουδιές του Ομήρου την ημέρα και στη σκιά του Ομήρου τη νύχτα, οι Έλληνες δημιουργούν.

(από το Δελτίο Τύπου)