Βιβλίο
Κώστας Σπυρόπουλος
Αθήνα
Ιωλκός
2022
σ. 96
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-640-107-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Εξαντλημένο
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Οι πρωτοπόροι του μοσχοφίλερου
Κείμενα - ντοκουμέντα οινοποιών από το 1859 έως το 1934. ΤΕΓΕΑ ~ ΤΡΙΠΟΛΗ ~ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Κείμενα - ντοκουμέντα οινοποιών από το 1859 έως το 1934. ΤΕΓΕΑ ~ ΤΡΙΠΟΛΗ ~ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Κώστας Σπυρόπουλος
Αθήνα
Ιωλκός
2022
σ. 96
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-640-107-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Εξαντλημένο
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:
Κείμενα, επιστολές και ανακοινώσεις των πρωτοπόρων οινοποιών της Αρκαδίας Ανδρέα Γεωργιάδη, Βασιλείου Παπανικολάου και Σπυρίδωνος Παπαγεωργιάδη, οι οποίοι οινοποιούσαν το φιλέρι παράγοντας αφρώδη οίνο τέτοιας υψηλής ποιότητας ώστε να βραβευτούν με χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιες και διεθνείς εκθέσεις από το 1882 έως το 1937. Σπούδασαν οινοποιία, γεωπονία ή χημεία στη Γαλλία και καταρτίστηκαν εμπειρικά σε γαλλικά οινοποιεία. Εκεί μυήθηκαν στην παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας για την παραγωγή σαμπάνιας.
Κείμενα, επιστολές και ανακοινώσεις των πρωτοπόρων οινοποιών της Αρκαδίας Ανδρέα Γεωργιάδη, Βασιλείου Παπανικολάου και Σπυρίδωνος Παπαγεωργιάδη, οι οποίοι οινοποιούσαν το φιλέρι παράγοντας αφρώδη οίνο τέτοιας υψηλής ποιότητας ώστε να βραβευτούν με χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιες και διεθνείς εκθέσεις από το 1882 έως το 1937. Σπούδασαν οινοποιία, γεωπονία ή χημεία στη Γαλλία και καταρτίστηκαν εμπειρικά σε γαλλικά οινοποιεία. Εκεί μυήθηκαν στην παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας για την παραγωγή σαμπάνιας.
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χριστίνα Αγριαντώνη | Σαμπάνια από την Τρίπολη | "The Books' Journal" | 140 | Μάρτιος 2023 |
Αποστόλης Βέκιος | Πώς η Αρκαδία (δεν) έγινε Καμπανία | "Τα Νέα" | 24/11/2022 |