Γιάννης Γ. Αυγουστάτος
Ελλάδα


Ο Γιάννης Αυγουστάτος σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο "La Sapienza" της Ρώμης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή (Cognitive therapy) και στην Ομαδική (Analytic Group Psychotherapy) ψυχοθεραπεία. Μελετητής κοινωνικών και φιλοσοφικών ζητημάτων, δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί. Συντονίζει Ομάδες Αυτογνωσίας, αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής κατεύθυνσης.
Διδάσκει από το 2000 στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Συνιδρυτής το 1995, της Κίνησης Φιλοσοφικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση, στην οποία διετέλεσε δύο φορές εκπρόσωπος. Για 5 χρόνια επιμελήθηκε και παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή "Ενδοσκοπήσεις", με ψυχολογικούς και φιλοσοφικούς στοχασμούς, ενώ από τις αρχές του 2017 ξεκίνησε τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές εκπομπές από το Reconnection Radio. Είναι δημιουργός αρκετών blogs καθώς και πολλών θεματικών ομάδων και σελίδων στο Facebook.
Διοργανώνει φιλοσοφικούς περιπάτους και από το 2014 ξεκίνησε τις μηνιαίες ανοιχτές συναντήσεις του "Φιλοσοφικού Καφενείου της Πόλης", στην Αθήνα. Συνεργάζεται εθελοντικά με τον σύλλογο καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι.
Είναι μέλος οργανισμών για την προστασία της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτής (2014) του "ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ", μιας Κίνησης, που συνθέτει την πνευματικότητα με την ανιδιοτελή ακτιβιστική δράση.
Διαμένει και εργάζεται ιδιωτικά στην Αγία Παρασκευή, όπου διευθύνει το Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας και Ανάπτυξης.

Τίτλοι:
Συγγραφέας