Απόστολος Ρίζος
Ελλάδα


Γεννήθηκε στην Λαμία το 1977. Ο θαυμασμός του προς τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα, τον οδήγησε από πολύ νωρίς στην μαγεία της μουσικής και του τραγουδιού. Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας.
Το 1996 , με την ευκαιρία της εισαγωγής του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός.
Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας θεωρίας, αρμονίας με τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο και φωνητικής με τους Νένη Ζάππα, Μίρκα Γεμεντζάκη, Κarin Meier, Χρόνη Αηδονίδη.
Παρουσίασε διαφορετικές μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και άλλων πόλεων (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη,Καβάλα,Ξάνθη, Λαμία, Άγιο Νικόλαο, Κάσο, Αστυπάλαια, Καλαμάτα) και πήρε μέρος σε μουσικά festival (Άρδας, Σκόπελος, Βύρωνας, Αίγιο).
Με "ηλεκτρικό ήχο" στις μουσικές σκηνές της Αθήνας "Μετρό", "Σταυρός του Νότου" και "Δίπλα στο ποτάμι" και με "ακουστικό ήχο" σε ιδιαίτερους χώρους, όπως "Το μπαράκι του Βασίλη",τη γνωστή μουσική σκηνή χωρίς μικρόφωνο και στο Θέατρο "Χυτήριο", το πέτρινο διατηρητέο κόσμημα του Κεραμικού. (2001- 2004)
Παρουσίασε συνδυασμό των δύο παραπάνω παραστάσεων στο Φεστιβάλ Σκοπέλου, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο "Μύλο" της Θεσσαλονίκης. (2002-2003)
Συμμετείχε στις συναυλίες του Νίκου Ζούδιαρη στο 14ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα - Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" με τους Θάνο Μικρούτσικο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, και στην μουσική σκηνή "House of Art" με τους Θ. Μικρούτσικο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ν. Κουρουπάκη και Κ. Θωμαΐδη, το 2001.
Επίσης,συμμετείχε ως ο μοναδικός ερμηνευτής στις συναυλίες του Νίκου Ζούδιαρη στο 15ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα - Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" και στο Φεστιβάλ του Άρδα ,το καλοκαίρι του 2002.
Συμμετείχε στην συναυλία-παρουσίαση δίσκου του Μανώλη Καραντίνη στη μουσική σκηνή "Μετρό" της Αθήνας τον Απρίλη του 2005, με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου,Γεράσιμο Ανδρεάτο,Σοφία Παπάζογλου,Πόλυ Πάνου.Με τον κοντραμπασίστα-συνθέτη Βαγγέλη Κοντόπουλο σε μουσικές σκηνές στην Καβάλα, Ξάνθη, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα (2007-2008).
Το Φεβρουάριο του 2010 στις ζωντανές του εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Δίπλα στο ποτάμι φιλοξένησε επί σκηνής τη Νατάσσα Μποφίλιου, τα Υπόγεια Ρεύματα,τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τη Μάρθα Φριvτζήλα και το Γιάννη Χαρούλη.

Τίτλοι:
Ερμηνεία